پیش از دادن گوشی موبایل به تعمیرکار، باید چه نکات امنیتی را رعایت کنیم؟

به گزارش انجمن آقای شرفی، همیشه وقتی یک گوشی موبایل یا لپ تاپ خراب می شود؛ به طور همزمان دو چالش بروز می کند.

پیش از دادن گوشی موبایل به تعمیرکار، باید چه نکات امنیتی را رعایت کنیم؟

چالش نخست، گوشی موبایل یا لپ تاپ را به کدام تعمیرکار بدهم و چقدر زمان می برد که درست بشود و چه هزینه ای خواهد داشت؟

شاید تصور شود این بزرگ ترین مشکل یک گوشی خراب شده است ولی مشکل بزرگ تر یا چالش دوم که می تواند فاجعه بارتر باشد؛ حریم خصوصی، مسایل امنیتی و از دست رفتن اطلاعات شخصی یا کاری است که می توانند کل زندگی و موفقیت آینده مان را تحت تاثیر قرار دهند.

متاسفانه، بسیاری از مردم به این نکته دوم توجهی ندارند یا به طور سهل انگارانه از کنارش عبور می کنند و اگر شانس بیاورند و گوشی را به تعمیرکار مطمئن و امین و کاربلدی داده باشند؛ هیچ اتفاقی نمی افتد ولی اگر تعمیرکار مناسبی انتخاب نکرده باشند یا اینکه مشکل گوشی آن ها به گونه ای باشد که باید گوشی ریست فکتوری کامل شود و همه اطلاعات روی گوشی پاک شوند؛ آن جا است که دیگر آه کشیدن و پشیمان شدن فایده ای ندارد.

به همین دلیل، هم پیش از دادن گوشی تلفن همراه به تعمیرکار و هم پس از دریافت گوشی از تعمیر باید یک سری نکات امنیتی ضروری و بسیار مهم رعایت شوند. 5 نکته ای که باید قبل از دادن گوشی به تعمیرکار، انجام دهیم؛ به شرح زیر هستند:

1- از همه اطلاعات روی گوشی نسخه پشتیبان بگیرید

به محض اینکه مطمئن شدید باید گوشی موبایل خود را به یک تعمیرگاه موبایل ببرید؛ حتی اگر قرار است برای چند دقیقه پیش آن ها باشد؛ از تمام اطلاعات روی گوشی نسخه پشتیبان بگیرید.

مهم نیست گوشی شما چه مسئله ای دارد؛ باید از همه اطلاعات خود یک نسخه پشتیبان تهدید کنید و بعد دستگاه را به تعمیرکار بدهید. شاید تصور کنید صفحه نمایش گوشی شما خراب شده و هیچ ربطی به نرم افزارها و سیستم عامل ندارد یا اینکه اطلاعات حساس شما روی کارت حافظه است و هیچ اتفاقی برای آن ها نمی افتد! همین تصورات می توانند شما را پس از دریافت گوشی پشیمان کنند.

این اطلاعات شامل شماره های تلفن یا کانتکت ها، پیامک ها، عکس ها، ویدیوها، اسناد و فایل ها، موسیقی ها و نرم افزارها می شود.

بهتر است گوشی را با کابل به لپ تاپ یا کامپیوتر وصل کنید و تک تک پوشه های مهم گوشی را برای اطلاعات خود بگردید. گاهی اوقات یک فایل در پوشه دانلود یا یک عکس اسکرین شات می تواند برای شما حیاتی باشد. پوشه هایی مانند پوشه فایل های بلوتوث شده را هم بگردید و از هر چیزی که تصور می کنید برایتان مهم و ضروری است یک نسخه پشتیبان روی دستگاه دیگری بگیرید.

برای پشتیبان دریافت از شماره تماس ها، هم در اندروید و هم در iOS ابزارهای درونی هست تا یک فایل از آن ها تهیه کرده و از طریق مختلف برای دستگاه دیگری بفرستید.

در برخی نرم افزارها مانند واتساپ می توانید از تمام پیام ها و محتواهای خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید تا بعدا مورد استفاده قرار دهید و پیام های مهم شما پاک نشوند.

2- رمزهای عبور و اطلاعات ورود به سایت ها و اپ ها را یادداشت کنید

دومین کاری که باید انجام دهید؛ رفتن سراغ تک تک اپ ها و یادداشت کردن رمزهای عبور و اطلاعات لاگین به آن ها است. وقتی چند سال با یک گوشی تلفن همراه کار می کنیم؛ قطعا ده ها اپلیکیشن یا وب سایت داریم که برای ورود به هریک از آن ها اطلاعاتی نیاز است و ما این اطلاعات را روی گوشی ذخیره کردیم و به خاطر نسپردیم.

به ویژه، برای اپلیکیشن ها و سایت هایی که در آن ها اکانت داریم مانند اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، جی میل، دیجی کالا، اپلیکیشن های بانک ها و غیره باید اطلاعات ورودی هریک را یادداشت کرده و مطمئن شویم اگر هر اتفاقی برای گوشی ما بیفتد؛ در آینده مسئله ای برای ورود به این سرویس ها نداریم!

3- اطلاعات حساس شخصی را پاک کنید

یک مسئله پاک شدن اطلاعات حساس شما روی گوشی است و یک مسئله دیگر، لو رفتن اطلاعات یا سرقت چیزهایی است که روی گوشی دارید. هرچقدر به تعمیرکار موبایل اطمینان داشته باشید یا او را بشناسید؛ باز هم عقل حکم می کند اطلاعات مالی و بانکی، عکس های خانواده و فایل های مربوط به کار و پروژه های خود را از روی گوشی پاک کنید.

لو رفتن یک ایمیل یا اطلاعات ورود به اپلیکیشن های بانکی می تواند کل زندگی شما را نابود کند.

حتی اگر تعمیرکار گوشی شما پاک دست و مطمئن باشد؛ باز هم کمترین احتمال برای افتادن گوشی دست فرد دیگری را در نظر بگیرید. مثلا، گوشی نیاز به قطعه ای دارد و باید برای تعمیرکار دوم فرستاده شود!

4- یک تعمیرکار مجرب و قابل اعتماد پیدا کنید

هرگز گوشی موبایل خود را بدون تحقیق و آگاهی کامل به یک تعمیرکار ندهید. دادن گوشی به طور اتفاقی به یک تعمیرکار، علاوه بر اینکه می تواند خطرات امنیتی برای شما داشته باشد؛ شاید مشکل و خرابی گوشی را بدتر کند.

ممکن است برخی قطعات گوشی شما را عوض کنند یا اطلاعات نادرستی به شما بدهند تا مجاب شوید یک قطعه مهم و گران قیمت گوشی را تعویض کنید یا اصلا قید گوشی را بزنید و به قیمتی بسیار نازل به خود تعمیرکار بفروشید.

تمیر گوشی موبایل یک کار کاملا تخصصی و ظریف است و بهتر است پیش از بردن دستگاه به تعمیرکار، کاملا درباره آن تحقیق کنید و مطمئن شوید می تواند گوشی شما را تعمیر کند.

5- درج دقیق اطلاعات و مشخصات گوشی

علاوه بر اینکه شما باید کاملا با مشخصات، نرم افزار و سخت افزار گوشی خودتان آشنا باشید و بدانید چه مسئله ای دارد؛ دقت کنید در رسیدی که از تعمیرکار دریافت می کنید؛ همه این مشخصات نیز درج شوند.

حتما باید مدل گوشی، شماره IMEI گوشی، لوازم جانبی که همراه گوشی هستند، شرایط سالم بودن باتری و نمایشگر و نرم افزارها و غیره در رسید قید شود.

اطلاعات کامل و درستی به تعمیرکار بدهید و سعی کنید از او رسیدی مبنی بر تایید مشکل گوشی دریافت کنید تا بعدا منکر مشکل گفته شده نشود. بهتر است درباره هزینه تعمیر گوشی یا تعویض قطعه از همان ابتدا با تعمیرکار صحبت کنید تا بعدا یک هزینه سرسام آور روی دست شما نماند.

مدت زمان تعمیر گوشی را بپرسید و شرایط های مختلف را با خود تعمیرکار بررسی کنید. هرگز گوشی را بدون رسید یا برگه تحویل گوشی در تعمیرگاه رها نکنید.

پس از دریافت گوشی هم باید همه اطلاعات درج شده در رسید را با مشخصات گوشی چک کنید تا مطمئن شوید گوشی خودتان است و با موبایل دیگری جابه جا نشده است.

منبع: یک پزشک

به "پیش از دادن گوشی موبایل به تعمیرکار، باید چه نکات امنیتی را رعایت کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیش از دادن گوشی موبایل به تعمیرکار، باید چه نکات امنیتی را رعایت کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید