طرز تهیه سوشی سبزیجات ، یک سوشی ژاپنی بدون ماهی
به گزارش انجمن آقای شرفی، سوشی سبزیجات یک و یک غذای دریایی مقوی محسوب می گردد. برای تهیه این مدل سوشی به برنج پخته شده و سبزیجات متنوعی احتیاج دارد. با رعایت چند نکته ساده سوشی سبزیجات را به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه سوشی سبزیجات به همراه فوت و فن های خوشمزه شدن آن خواهیم پرداخت.

مواد لازم برای تهیه سوشی سبزیجات
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
برنج | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
جلبک دریایی | 4 ورقه |
سرکه سفید | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
تربچه | 6 عدد |
پیازچه | 1 دسته |
فلفل دلمه ای زرد | 1 عدد |
هویج | 1 عدد |
خیار | 1 عدد |
آووکادو | نصف یک عدد |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
شکر | 1 قاشق مرباخوری |
سس سویا | برای سرو سوشی سبزیجات |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه سوشی سبزیجات: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه سوشی سبزیجات به روش رستورانی
سوشی سبزیجات به علت دارا بودن سبزیجات مختلف یک غذای پرخاصیت ژاپنی و کره ای و در کل متعلق به شرق آسیا است. شما می توانید در ترکیب سوشی سبزیجات از کاهو یا هر سبزی دیگری هم که دوست دارید بهره ببرید. برای تهیه این سوشی کافی است مطابق مراحل زیر عمل کنید.
مرحله اول: برنج را بپزید
در اولین مرحله از طرز تهیه سوشی سبزیجات، باید برنج را آماده کنید. مقدار لازم از برنج را چند بار با آب سرد به خوبی بشویید. سپس آن را با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. حدود ده دقیقه زمان می برد تا محتویات قابلمه به جوش آید. صبر کنید تا آب آن کاملا کشیده گردد و برنج پخته گردد. در این مدت برنج را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
شما می توانید برای تهیه برنج به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: ترکیب برنجی را آماده کنید
برنج پخته شده را از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب بریزید. در ظرف دیگری نمک، شکر و سرکه بریزید و آنها را هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند. مخلوط به دست آمده را به برنج پخته شده اضافه کنید و به خوبی با برنج هم بزنید. سپس با استفاده از پشت یک چنگال مخلوط برنج پخته شده را کاملا له کنید.
بعد از آنکه برنج به خوبی له شد، روی ظرف را بپوشانید و کنار بگذارید تا ترکیب شکر، سرکه و نمک به خوبی به خورد برنج برود و برنج نیز سرد گردد.
شما می توانید برای تهیه نمک، شکر و سرکه به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: سبزیجات سوشی را آماده کنید
در این مرحله به سراغ سبزیجات سوشی بروید و آنها را با آب بشویید تا کاملا تمیز شوند. سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد. سبزیجاتی را که احتیاج به پوست گرفتن دارند پوست بگیرید و همه سبزیجات اعم از خیار، هویج، فلفل دلمه زرد، پیازچه و تربچه را به صورت خلالی باریک و تقریبا یک مقدار برش بزنید.
مرحله چهارم: برنج سوشی را پهن کنید
در ادامه درست کردن سوشی سبزیجات باید برنج سوشی را پهن کنید. حصیر مخصوص رول کردن سوشی را روی یک سطح صاف قرار دهید. یک لایه از جلبک را روی آن قرار دهید. بعد از آن به سراغ برنج پخته طعم دار شده بروید و یک لایه روی جلبک پهن کنید.
پهنای برنج باید چیزی حدود 2 سانتی متر از ورق جلبک بزرگتر باشد. حتما پیش از پهن کردن برنج روی حصیر سوشی مطمئن باشید که کاملا خنک شده باشد.
مرحله پنجم: فیلینگ سوشی سبزیجات را اضافه کنید
سبزیجات مختلف را که از قبل شسته و خرد نموده اید باید به لایه های سوشی سبزیجات اضافه کنید. سبزیجات را از یک سمت به طور مرتب روی لایه برنج بچینید. مراقب باشید سبزیجات به لبه جلبک نزدیک نگردد، چون در این صورت در هنگام رول کردن به بیرون می ریزند.
مرحله ششم: رول سوشی سبزیجات را درست کنید
به یاری حصیر، سوشی را از سمت خودتان رول کنید. این کار را به آهستگی و با حوصله انجام دهید تا رول سوشی سبزیجات به طور صحیح آماده شوند. بعد از آنکه رول را کامل انجام دادید با حصیر فشار آرامی به آن وارد کنید تا رول سوشی کاملا فشرده گردد. برای آنکه دو سر رول به یکدیگر بچسبند از مقداری آب بهره ببرید. این مرحله را تا تمام شدن تمام جلبک ها و مواد سوشی انجام دهید.
مرحله آخر: رول سوشی سبزیجات را ببرید و سرو کنید
بعد از آنکه تمام رول ها آماده شدند با یک چاقوی تیز، هر رول را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید. سوشی ها را در یک ظرف مناسب بریزید و آنها را با سس سویا سرو کنید. به همین راحتی سوشی با سبزیجات شما آماده است، آن را نوش جان کنید.
نکات مهم در طرز تهیه سوشی سبزیجات ژاپنی
- برای تهیه هر نوعی از سوشی شما به تشک سوشی یا همان حصیر مخصوص و جلبک دریایی احتیاج دارید. حصیر مخصوص یاری می نماید تا رول کردن سوشی به سهولت انجام گردد.
- می توانید از برنج مخصوص سوشی، در طرز تهیه سوشی سبزیجات بهره ببرید. استفاده از برنج مخصوص سوشی کیفیت بهتری به سوشی شما می دهد.
- برای پخت برنج این نسبت را در نظر داشته باشید به ازای هر 1 پیمانه برنج از 1/5 پیمانه آب بهره ببرید.
- هنگام پخت برنج مراقب باشید تا ته نگیرد.
- هنگام پهن کردن برنج روی جلبک، دست خود را خیس کنید تا برنج های پخته شده به دستتان نچسبد.
- سبزیجات را در مقدار های یکسان برش بزنید تا موقع رول کردن سوشی سبزیجات به مشکل برنخورید.
- برای برش رول سوشی حتما از یک چاقوی تیز بهره ببرید. بعد از هر بار برش، چاقو را با آب تمیز کنید و بعد به سراغ برش بعدی بروید.
- سوشی سبزیجات را به سبک ژاپنی ها علاوه بر سس سویا با ترشی زنجبیل نیز می توانید سرو کنید.
- از آنجایی که این غذا که با سبزیجات تهیه می گردد، می تواند در کاهش وزن نقش مهمی ایفا نماید.
- چاشنی اصلی سوشی سرکه است، آن را به هیچ عنوان از مواد اولیه حذف نکنید.
- برای آنکه رنگ آووکادو در معرض هوای آزاد تیره نگردد؛ بعد از برش دادنش کمی آبلیمو به آن بزنید.
- قطر برنج داخل سوشی باید دو سانتی متر باشد.
- سبزیجات را به شکل خلالی و به قطر یک چوب کبریت برش بزنید.
- حتما بگذارید برنج کمی سرد گردد و بعد اقدام به پهن کردن و رول کردن آن بکنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن سوشی با سبزیجات مختلف
از چه برنجی در تهیه سوشی استفاده کنم؟
- برترین برنجی که در تهیه سوشی می توانید بهره ببرید برنج ژاپنی است. برنج ژاپنی در واقع همان برنج سوشی است که به علت دارا بودن مقادیر زیادی نشاسته دارای چسبندگی بالایی است و همین امر در تهیه رول سوشی یاری زیادی می نماید.
- گاهی در تهیه سوشی از برنج سیاه نیز استفاده می گردد اما برنج قهوه ای چون چسبندگی زیادی ندارد برای تهیه سوشی سبزیجات مناسب نیست.
- این نکته را نیز به خاطر داشته باشید هرچه برنج دانه کوتاه تر و تپل تر باشد چسبندگی بیشتری دارد در نتیجه برای تهیه سوشی مناسب است؛ اما برنج های دانه بلند مانند باسماتی چسبندگی بسیار کمی دارند و بهتر است از آنها در تهیه انواع سوشی استفاده نگردد.