طرز تهیه خیارشور ترد و خوشمزه به سبکی متفاوت

به گزارش انجمن آقای شرفی، آیا سوپر ترانزیستور پاناتومیک بایدیگریدیبل 37 سدیچ یادتان هست؟ آدم فضایی هایی که در سریال مسافران به زمین آمده بودند، عاشق خیارشورهای زمینی شده بودند و یک نام فضایی هم برایش انتخاب نموده بودند.

طرز تهیه خیارشور ترد و خوشمزه به سبکی متفاوت

مسافران فضایی عاشق خیارشور، همواره برای خریدش به مغازه مراجعه می کردند و از خوردنش لذت می بردند. حالا تصور کنید آن ها با طرز تهیه خیارشور هم آشنا می شدند، چه می شد؟ آن زمان از خشنودی روی زمین بند نمی شدند!

همان طور که مسافران فضایی سریال مسافران در زمین عاشق خیارشور بودند، خود ما هم مصرف خیارشورمان بالاست. در بسیاری از غذاها مثل ساندویچ ها، سالاد الویه، سالاد ماکارونی، کنار کتلت و همراه خیلی از غذاهای دیگر از خیارشور استفاده می کنیم.

شاید خیلی از شماها طرز تهیه خیارشور را بلد باشید؛ اما جالب است بدانید طرز تهیه خیارشور مجلسی روش های مختلفی دارد و با فوت و فن های بسیاری که برای تهیه خیارشور وجود دارد، طعم این خوراکی پرکاربرد و خوشمزه هم فرق دارد.

در این مطلب، طرز تهیه خیارشور مجلسی ترد را به شما آموزش داده ایم. اگر شما هم مثل مسافران فضایی، مصرف خیارشورتان بالاست، بهتر است خودتان دست به کار شوید و با تهیه خیارشور خانگی، خودتان را تا مدت ها از مراجعه به مغازه برای خرید خیارشور، بی احتیاج کنید.

مواد لازم برای تهیه خیارشور مجلسی (یک شیشه میانه)

  • خیار قلمی ریز 1 کیلوگرم
  • سرکه سفید 1 لیوان
  • فلفل سبز تند 3 عدد
  • سیر 5 عدد
  • آب 2 لیوان
  • سبزی معطر (نعنا، ترخون، شوید، مرزه و جعفری) به مقدار دلخواه
  • برگ کرفس 100 گرم
  • زاج سفید به مقدار دو حبه قند
  • تخم گشنیز ¼ قاشق چای خوری
  • نمک نصف لیوان (به مقدار ای که آب شور گردد)

بهتر است بدانید:

  • مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
  • زمان پخت و انتظار: 4 ساعت
  • مقدار مواد اولیه و دستور تهیه خیارشور مناسب برای: حدود 6 نفر

طرز تهیه خیارشور با سرکه

  1. در اولین گام طرز تهیه خیارشور، قسمت های اضافی خیارها را جدا کنید و آن ها را به خوبی بشویید تا هیچ آلودگی روی آن ها باقی نماند. خیارها را روی پارچه نخی قرار دهید تا آب آن ها به صورت کامل خشک گردد و حتی یک قطره آب هم روی آن ها وجود نداشته باشد.
  2. سبزی ها را پاک کنید، از وسط نصف کنید و بشویید تا آلودگی های آن ها از بین برود. سبزی های معطر را هم مانند خیارها کاملا خشک کنید تا آب اضافی روی آن ها وجود نداشته باشد.
  3. در طرز تهیه خیارشور مجلسی، آب، نمک و سرکه را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و نمک به صورت کامل حل گردد؛ بعد از آن، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مخلوط آب، نمک و سرکه خنک گردد.
  4. در طرز تهیه خیارشور مجلسی، سیر طعم متفاوت تری به خیارشورها می بخشد. سیرها را هم پوست بگیرید، بشویید و بگذارید خشک گردد تا هیچ قطره آبی روی آن ها وجود نداشته باشد. وجود رطوبت و قطرات آب در مواد، باعث کپک زدن خیارشور خواهد شد.
  5. یک ظرف شیشه ای میانه بردارید و خیارها را درون آن بچینید؛ سپس در بین خیارها سیر، سبزی ها، فلفل تند، تخم گشنیز و زاج سفید قرار دهید. این مواد برای طرز تهیه خیارشور مجلسی و ترد بسیار عالی هستند.
  6. در ادامه طرز تهیه خیارشور مجلسی، مخلوط آب، نمک و سرکه را هم به مواد اضافه کنید؛ به صورتی که مخلوط سرکه و آب روی خیارها را بپوشاند.
  7. در مرحله آخر، یک کیسه پلاستیکی روی دهانه شیشه قرار دهید و در آن را ببندید تا راه ورود جریان هوا به داخل شیشه خیارشور به صورت کامل مسدود گردد؛ سپس شیشه را در جای خشک و دور از نور خورشید قرار دهید تا به صورت کامل برسد.
  8. در طرز تهیه خیارشور سرکه ای، خیارشور شما بعد از حدود 1 هفته آماده مصرف است.

طرز تهیه خیارشور بدون سرکه

طرز تهیه خیارشور بدون سرکه، زمانی که سرکه در دسترس ندارید یا به سرکه حساسیت دارید، بسیار کاربردی ست. در طرز تهیه خیارشور بدون سرکه تمام مواد نوشته شده در ابتدای مقاله احتیاج هستند، با این تفاوت که سرکه را حذف خواهید کرد.

  1. در طرز تهیه خیارشور نمکی، آب و نمک را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و نمک به خوبی در آب حل گردد.
  2. در طرز تهیه خیارشور مجلسی و نمکی، بعد از حل شدن نمک در آب، زاج سفید را اضافه کنید تا به صورت کامل در آب حل گردد؛ سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک گردد.
  3. خیارها را در ظرف شیشه ای مورد نظرتان بچینید.
  4. سبزی ها، سیر، فلفل و تخم گشنیز را لابه لای خیارها قرار دهید.
  5. آب و نمک را روی مواد بریزید؛ به گونه ای که روی سطح خیارها را به صورت کامل بپوشاند.
  6. در طرز تهیه خیارشور مجلسی، محکم بودن در ظرف، اهمیت بالایی دارد؛ به همین علت ضروری است از یک کیسه فریزر روی در ظرف بهره ببرید تا راه ورود هوا به داخل ظرف خیارشور مسدود گردد.
  7. حدود یک هفته منتظر بمانید تا خیارشور مجلسی تان آماده گردد.

طرز تهیه خیارشور یک روزه

اگر عجله دارید که خیارشورتان زودتر برسد و آماده مصرف گردد، می توانید زمانی که مخلوط آب، سرکه و نمک به نقطه جوش رسید، خیارها را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید این ترکیب، به صورت کامل جذب خیارها گردد.

بعد از این مرحله، خیارشور آماده مصرف است، فقط مراقب باشید در این روش، خیارها بیش از حد نرم نشوند. در طرز تهیه خیارشور یک روزه، تنها از نمک، آب و سرکه استفاده می گردد که به هیچ عنوان مزه خیارشور یک روزه با مزه خیارشور یک هفته ای که با طعم دهنده ها مزه دار می گردد قابل مقایسه نیست.

تهیه خیارشور در دبه پلاستیکی

برای تهیه خیارشور در دبه پلاستیکی، با توجه به مقدار ظرفتان، مقدار مواد اولیه را باید اضافه کنید؛ زیرا بدون شک نمی توان مواد لازم برای تهیه خیارشور در یک شیشه میانه را برای یک دبه بزرگ استفاده کرد.

اگر مقدار هوای آزاد داخل دبه خیارشور بیشتر از حد معقول باشد، احتمال خراب شدن خیارشورها و نرسیدن آن ها حتمی ست. تهیه خیارشور در دبه پلاستیکی تفاوتی با طرز تهیه خیارشور در شیشه میانه ندارد؛ فقط اندازه مواد اولیه هر کدام فرق دارد.

طرز تهیه خیار شور داخل بطری

برای تهیه خیارشور داخل بطری باید از خیارهای ریزی بهره ببرید که از دهانه بطری رد می شوند. مانند طرز تهیه خیارشور مجلسی در ظرف های دیگر، ابتدا خیارها را داخل بطری قرار دهید؛ سبزی ها و ادویه جات را اضافه و با استفاده از قیف، مخلوط آب و نمک را به آن اضافه کنید.

در تهیه این نوع خیارشور دقت داشته باشید از بطری هایی بهره ببرید که بدنه ضخیمی دارند و در درب یا بدنه شان سوراخی برای عبور جریان هوا وجود ندارد؛ زیرا همان طور که می دانید، ورود هوا به داخل ظرف خیارشور باعث فاسدشدنش می گردد.

نسبت آب و نمک در خیارشور مجلسی

برترین نسبت آب، نمک و سرکه در طرز تهیه خیارشور مجلسی:

  • آب: 14 لیوان
  • نمک: 1 لیوان
  • سرکه: 1 لیوان

برای این که نسبت آب و نمک خیارشور را به درستی تشخیص دهید، می توانید از تخم مرغ هم یاری بگیرید. در ادامه این روش را شرح داده ایم.

  1. آب را روی حرارت قرار دهید؛ بعد از به جوش آمدن آب، اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه دهید آب جوش کاملا خنک گردد.
  2. کمی نمک را در آب جوش حل کنید.
  3. یک تخم مرغ خام را کاملا بشویید و در محلول آب و نمک قرار دهید.
  4. موقعیت تخم مرغ در آب و نمک اندازه شوری آب را به خوبی نشان می دهد؛ به صورتی که اگر تخم مرغ در ظرف ته نشین شد، نمک محلول کم است و باید به آن نمک اضافه کنید؛ اگر تخم مرغ بالای محلول نهاده شد، نشان دهنده نمک زیاد محلول است و باید کمی آب جوش به آن اضافه گردد؛ اما اگر تخم مرغ در وسط محلول نهاده شد، یعنی نسبت نمک و آب خیارشور به مقدار و خوب است.

نکات مهم در طرز تهیه خیارشور فوری

  • در طرز تهیه خیارشور مجلسی که در این مقاله به آن پرداخته شد، از زاج سفید برای تردشدن خیارشورها استفاده شد؛ اگر شما زاج سفید در دسترس ندارید، می توانید در طرز تهیه خیارشور ترد و مجلسی از نخود خام بهره ببرید.
  • مدت زمان آماده شدن خیارشور رابطه مستقیمی با دمای محیط دارد؛ هر چقدر هوای محیطی که ظرف خیارشور در آن قرار گرفته است گرم تر باشد، خیارشور هم زودتر آماده خواهد شد؛ البته در نظر داشته باشید که در طرز تهیه خیارشور مجلسی، آن را باید دور از نور خورشید نگهداری کنید.
  • در طرز تهیه خیارشور فوری، دمای آب و سرکه ای را که می خواهید به خیارها اضافه کنید، حتما آنالیز کنید؛ زیرا دمای آب باید نه زیاد سرد و نه زیاد گرم باشد؛ یعنی زمانی که آب خیارشور را روی دستتان می ریزید، گرمای آن را احساس کنید و به صورتی نباشد که دستتان بسوزد.
  • در طرز تهیه خیارشور، می توانید در کنار مواد اولیه، از گوجه فرنگی های سفت هم برای خوش طعم شدن خیارشورها بهره ببرید.
  • هنگام آماده کردن مواد اولیه برای تهیه خیارشور مجلسی، بسیار مهم است ظرف و تمام مواد اولیه کاملا خشک باشند؛ زیرا وجود قطرات آب و رطوبت در آن ها باعث کپک زدن خیارشور و در نتیجه خراب شدن آن می گردد.
  • برای طعم دهی بهتر خیارشور و تبدیل آن به خیارشور مجلسی، می توانید از ادویه مخصوص ترشی و دانه های فلفل سیاه و کمی آبلیمو هم بهره ببرید.
  • در طرز تهیه خیارشور فوری، باید اندازه سرکه در آب 1/3 باشد.
  • اندازه شویدی که در طرز تهیه خیارشور مجلسی استفاده می کنید باید 1/3 ترخون باشد؛ فرقی ندارد از سبزی خشک بهره ببرید یا سبزی تازه.
  • برای این که طعم خیارشورتان عالی و متفاوت باشد، بهتر است از خیار و سبزیجات تازه بهره ببرید.
  • برای این که مخلوط سرکه، آب و نمک به داخل خیارها نفوذ کند تا آن ها پوک نشوند، بهتر است خیارها را از چند ناحیه با استفاده از سوزن، سوراخ کنید تا یکدست برسند.
  • در طرز تهیه خیارشور مجلسی، برترین خیار، استفاده از خیار بومی و طبیعی ست؛ زیرا خیارهای درختی با استفاده از مواد مختلف پرورش پیدا می نمایند و می توانند خیارشورتان را خراب نمایند.
  • در طرز تهیه خیارشور نمکی می توانید از سنگ نمک یا نمک دریایی هم بهره ببرید. با استفاده از سنگ نمک به جای نمک معمولی، احتمال نرم شدن خیارها کاهش پیدا می نماید.
  • در طرز تهیه خیارشور فوری برای سالم و سبز ماندن خیارها می توانید کمی زاج سفید بهره ببرید.

خیارشور مجلسی تان را با روش هایی که در این مقاله به آن ها اشاره شد، تهیه کنید تا از طعم بی نظیری که به همراه دارد، شگفت زده شوید. راستی؛ شما چه روش ها و فوت و فن های دیگری برای طرز تهیه خیارشور مجلسی ترد و خوشمزه می شناسید؟ خشنود می شویم با ما در میان بگذارید.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه خیارشور ترد و خوشمزه به سبکی متفاوت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خیارشور ترد و خوشمزه به سبکی متفاوت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید