2 طرز تهیه دلمه کلم برگ مجلسی تبریزی و رازهای خوشمزه شدن آن

به گزارش انجمن آقای شرفی، ذلمه کلم برگ در میان انواع دلمه مجلسی و ساده یکی از خوشمزه ترین هاست و از و جزو است. طرز تهیه دلمه کلم پیچ یا کلم سفید یا دلمه کلم برگ مجلسی تبریزی به عنوان یک و رب گوجه فرنگی که در شهرهای مختلف مثل بروجرد و سنندج به عنوان هم سرو می گردد و نکات مهم خوشمزه شدن سس دلمه برگ کلم را در بخوانید. با همراه باشید.

2 طرز تهیه دلمه کلم برگ مجلسی تبریزی و رازهای خوشمزه شدن آن

طرز تهیه دلمه برگ کلم مجلسی تبریزی

مدت زمان آماده سازی: 60 دقیقه

مدت زمان پخت دلمه کلم برگ: 90 دقیقه

کالری هر 100 گرم دلمه کلم برگ: 165 کالری

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم برگ (برای 10 نفر)

  • کلم برگ: 1 عدد بزرگ
  • گوشت چرخنموده: 600 گرم
  • لپه: 200 گرم
  • برنج: 2 پیمانه
  • سبزی دلمه ساطوری خرد شده: جعفری، گشنیز، شوید، ترخون و نعنا 800 گرم
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • رب گوجه فرنگی: 4 قاشق غذاخوری
  • رب انار: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به اندازه دلخواه
  • آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • روغن سرخ کردنی مایع: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه خوشمزه ترین دلمه کلم برگ با رب انار

سس دلمه کلم پیچ معمولا رب انار یا ترکیبی از رب انار و رب گوجه است. در ادامه مراحل طرز تهیه دلمه کلم برگ به روش تبریز و ارومیه که اصلی ترین روش درست کردن دلمه کلم پیچ را به شما آموزش می دهیم.

مرحله اول؛ نیم پز کردن برنج

طرز تهیه دلمه کلم با برگ کلم سفید یا کلم پیچ است. برای درست کردن دلمه برگ کلم مجلسی تبریزی ابتدا باید در یک قابلمه مناسب اندازهی آب بریزید تا به دمای جوش برسد سپس یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.

لپه ها را هم در اندازهی آب بپزید اما مراقب باشید له نشوند. برنج را هم بپزید و وقتی دانه برنج یک ترک در وسطش برداشت آن را آبکش کنید. برای تهیه ، و به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی می توانید سفارش خود را از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.

مرحله دوم؛ جوشاندن و آماده کردن برگ کلم

در فاصله به جوش آمدن آب قابلمه، برگ های کلم سفید یا کلم پیچ را جدا کنید و تمیز با آب سرد و نمک بشورید. وقتی آب داخل قابلمه به جوش آمد برگ های کلم را داخل آب جوش بیندازید تا کمی نرم شوند.

1 الی دو دقیقه زمان برای نرم شدن برگ کلم کافی است. سپس برای جدا کردن برگ کلم پیچ یا کلم سفید از قسمت رگ اصلی و وسط با قاشق و به آرامی برگ ها را یکی یکی جدا کنید. برگ های کلم به راحتی از هم جدا می شوند.

مرحله سوم؛ آماده کردن مایه گوشتی دلمه کلم پیچ

برگ های کلم را از آب خارج کنید و در آبکش بگذارید تا خوب خشک شوند. پیاز را ساطوری خرد کنید و در اندازهی روغن تفت دهید تا سبک گردد. گوشت چرخنموده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت قهوه ای گردد. نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته گردد.

مایه گوشتی داخل دلمه برگ کلم آماده است، اجازه دهید کمی خنک گردد. می توانید ، ، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های همیشه تخفیف تهیه کنید.

مرحله چهارم؛ پیچیدن دلمه کلم برگ

در این مرحله از دستور پخت بی نظیر دلمه کلم برگ سفید باید دلمه ها را بپیچید و آماده کنید. بعضی برگ های کلم ممکن است رگبرگ های خیلی ضخیم در پشت خود داشته باشند که برای سهولت پیچیده شدن دلمه بهتر است آن ها را به آرامی با نوک چاقو جدا کنید و مراقب باشید برگ کلم آسیب نبیند.

مایه گوشتی را با لپه و برنج پخته و سبزیجات خرد شده دلمه و به اندازه دلخواه نمک با هم مخلوط کنید. در هر برگ کلم یک تا دو قاشق غذاخوری از مایه دلمه را بریزید و برگ کلم دلمه را به شکل بقچه یا سیگاری درست شبیه بپیچید.

مرحله پنجم؛ پختن دلمه کلم برگ

در آخرین مرحله از طرز تهیه دلمه کلم برگ باید کف قابلمه اندازهی روغن بریزید و چند عدد برگ کلم بپیچید، دلمه های پیچیده شده را کف قابلمه بچینید، روی دلمه ها را با چند برگ کلم بپوشانید و سس دلمه و یک استکان آب را روی آن ها بریزید.

برای درست کردن سس دلمه کلم برگ باید ، ، 2 قاشق غذاخوری آبلیمو و اندازهی نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. (اگر طعم ملس و کمی شیرین را برای دلمه می پسندید اندازهی شکر و سرکه به جای آبلیمو و نمک به سس اضافه کنید).

برای تهیه، و می توانید همین حالا سفارش خود را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های همیشه تخفیف بخرید. در آخر یک جسم سنگین (مثل یک بشقاب یا دیس چینی سنگین) روی برگ ها بگذارید تا دلمه ها از هم وا نروند و خوب بپزند و درب قابلمه را بگذارید.

ابتدا شعله گاز را روی حالت میانه قرار دهید و زمانی که بخار بلند شد شعله را ملایم کنید. 30 الی 40 دقیقه زمان برای پختن دلمه برگ کلم پیچ کافی است.

طرز تهیه دلمه کلم با مرغ

برای تهیه دلمه کلم پیچ با مرغ باید به جای گوشت چرخ نموده از اندازهی سینه مرغ چرخ نموده یا خرد شده به صورت نگینی بهره ببرید. برای این کار باید همچون روش قبل پیاز را همراه با مرغ سرخ کنید و سپس ادویه ها، لپه و برنج نیم پز را اضافه کنید.

در نهایت سبزیجات خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مواد را داخل برگ کلم هایی که از قبل جوشانده اید بریزید. برای تهیه از فروشگاه های زنجیره ای به صورت اینترنتی، آنلاین یا حضوری اقدام کنید.

نکات مهم خوشمزه شدن دلمه برگ کلم مجلسی تبریزی

* می توانید کلم پیچ را به صورت درسته در آب جوش بیندازید. برای این کار ابتدا ته کلم را با چاقوی تیز ببرید و کلم را در آب جوش بیندازید. سپس با انبر برگ های کلم را یکی یکی جدا کنید. بعد از خشک شدن برگ کلم سر و ته آن را برای درست کردن دلمه باید با چاقوی تیز ببرید تا یک برگ مربعی شکل داشته باشید.

*راز خوشمزگی دلمه کلم چیست؟ از کلم های جوان و نسبتا کوچک برای درست کردن دلمه کلم برگ بهره ببرید.

*برای ادویه گوشت می توانید اندازهی دارچین و زعفران دم نموده هم اضافه کنید، این یک راز دیگر خوشمزگی دلمه برگ کلم است. در صورت تمایل می توانید و را با بالاترین کیفیت به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.

*همراه با دلمه ها چند عدد آلو بخار یا خورشتی را در روی دلمه ها بچینید تا طعم لذیذ و ملس تری به دلمه ببخشید. می توانید انواع را به صورت اینترنتی، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.

*یک روش دیگر پخت خوشمزه ترین دلمه کلم برگ این است که سس دلمه را در 10 دقیقه پایانی پخت روی دلمه ها بریزید به خصوص اگر در سس دلمه از شکر استفاده نموده اید. چون شکر به کف قابلمه سرازیر می گردد و شیره شکر می سوزد. می توانید را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.

*به جای گوشت چرخنموده می توانید از سویا یا گوشت مرغ پخته شده، ریش ریش شده و تفت داده شده هم بهره ببرید. برای تهیه به صورت اینترنتی، حضوری و آنلاین می توانید همین حالا سفارش خود را طریق فروشگاه های زنجیره ای افق ثبت کنید.

*برای درست کردن دلمه کلم برگ سنندجی یا کردی باید از ترکیب سبزی پیازچه، نعنا، تره، مرزه، جعفری و گشنیز به صورت ریز و ساطوری خرد شده بهره ببرید. برای مواد داخل دلمه برگ سنندجی هم به جای گوشت چرخ نموده می توانید از گوشت سینه مرغ بهره ببرید.

به جای آبلیمو هم می توانید از سماق یا آبغوره بهره ببرید. می توانید و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.

*دلمه کلم بروجردی معمولا رب گوجه ندارد.

*طرز تهیه دلمه کلم برگ ارومیه هم مثل دلمه کلم برگ تبریز است.

*برای تزیین دلمه کلم برگ خانگی می توانید از اندازهی سبزی تازه خرد شده و زرشک بهره ببرید.

*اضافه کردن اندازهی سیر له شده یا پودر سیر به مواد میانی دلمه برگ کلم موجب خوش طعم شدن آن می گردد.

سوالات متداول

اندازه انواع سبزی دلمه برگ کلم برای 10 نفر باید دقیقا چقدر باشد؟

به منظور تهیه دلمه برگ کلم برای 10 نفر شما به 800 گرم سبزی احتیاج دارید. برای این اندازه باید از ترکیب 240 گرم جعفری، 160 گرم تره، 120 گرم شوید، 160 گرم گشنیز و 120 گرم ترخون بهره ببرید.

طرز تهیه سس دلمه کلم تبریزی چگونه است؟

راز خوشمزگی دلمه کلم تبریزی سس مخصوص آن است. برای تهیه این سس باید رب گوجه فرنگی، رب انار، 2 قاشق غذاخوری آبلیمو و اندازهی نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. سپس سس را به دلمه ها اضافه کنید و اجازه دهید دلمه های شما چند ساعت در این سس بپزند.

طرز تهیه دلمه کلم شیرین چگونه است؟

برای تهیه دلمه کلم برگ شیرین می توانید از ترکیب کشمش برای مواد داخل دلمه بهره ببرید و سس دلمه را نیز با اندازهی شکر شیرین کنید.

چه نوع کلمی برای تهیه دلمه برگ کلم مناسب تر است؟

برای درست کردن خوشمزه ترین دلمه کلم باید کلم مناسبی را انتخاب کنید. معمولا کلم های بزرگ که برگ های سالمی دارند برای تهیه دلمه کلم مناسب تر هستند. به خاطر داشته باشید که برای تهیه دلمه کلم برگ کلم هایی را انتخاب کنید که باکیفیت هستند و لکه های تیره روی آن ها ایجاد نشده است.

منبع: افق کوروش

به "2 طرز تهیه دلمه کلم برگ مجلسی تبریزی و رازهای خوشمزه شدن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه دلمه کلم برگ مجلسی تبریزی و رازهای خوشمزه شدن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید