خطری جدی که سلامت زنان گیاه خوار را تهدید می نماید!

به گزارش انجمن آقای شرفی، نتایج یک تحقیق در انگلیس حکایت از آن دارد که زنان گیاه خوار در مقایسه با زنانی که به صورت منظم، گوشت مصرف می نمایند، بیشتر در معرض شکستگی استخوان لگن در سنین بالاتر قرار دارند.

خطری جدی که سلامت زنان گیاه خوار را تهدید می نماید!

به گزارش خبرگزاری انجمن آقای شرفی، محققان با آنالیز اطلاعات سلامت و رژیم غذایی بیش از 26 هزار زن به این نتیجه رسیدند که در طول یک بازه زمانی 22 ساله، احتمال شکستن استخوان لگن در زنان گیاه خوار یک سوم بیشتر از زنانی است که به صورت منظم گوشت مصرف می نمایند.

علت بالا بودن احتمال این ریسک هنوز معین نیست ولی محققان احتمال می دهند که بعضی از افراد گیاه خوار، ممکن است مواد مغذی کافی که برای سلامت استخوان ها و عضلات مفید است را دریافت ننمایند و همین منجر به افزایش احتمال زمین خوردن و شکستگی استخوان هایشان گردد.

دکتر جیمز وبستر، یکی از محققان دانشگاه لیدز در این رابطه گفته: پیام ما برای گیاه خواران این نیست که رژیم خود را کنار بگذارند؛ چون این رژیم برای موارد دیگر سالم تر و درعین حال سازگار با محیط زیست است؛ ولی این افراد باید به خوبی مراقب برنامه غذایی خود باشند و موادمغذی ای که با حذف بعضی مواد غذایی مثل گوشت یا ماهی به بدن نمی رسد را جبران نمایند.

این درحالی است که رژیم های گیاه خواری معمولا سالم تر از رژیم های حاوی گوشت درنظر گرفته می شوند و شانس ابتلا به بیماری هایی از جمله دیابت، چاقی، بیماری های قلبی و بعضی از انواع سرطان را کاهش می دهند. ولی تحقیق منتشر شده در BMC Medicine بر اهمیت بهره گیری از یک رژیم متعادل با در نظر داشتن هرآنچه افراد می خورند، تاکید دارد.

وبستر ادامه داد: احتمالا گیاه خواران بنا به دلایل مختلف و به صورت بالقوه به خاطر کمتر بودن ورودی مواد مغذی مهم به بدنشان، استخوان های ضعیف تر و توده عضلانی کمتری دارند و هردوی این موارد، این افراد را مستعد شکستگی استخوان لگن می نماید.

حدود 90% از شکستگی های لگن مرتبط با زمین خوردن افراد است که بیشتر در بین افراد مسن که استخوان های ضعیف تری دارند مشاهده می گردد. ولی شکستگی ها گاها منجر به ضعف بیشتر شده که ریسک زمین خوردن های بیشتر و ضعف بیشتر را افزایش خواهد داد.

محققان گمان می نمایند که احتمالا افراد گیاه خوار بیشتر از افراد گوشت خوار، با کمبود وزن روبرو هستند و علاوه بر داشتن استخوان ها و عضلات ضعیف تر، احتمالا چربی بدنشان که در هنگام زمین خوردن افراد مثل یک بالش عمل می نماید، نیز کمتر است.

وبستر به این نکته اشاره نمود که افراد گیاه خوار می توانند خوردن غلات غنی شده با آهن و ویتامین ب 12 را برای سلامت استخوان هایشان مدنظر داشته باشند و برای اطمینان از دریافت پروتئین کافی، از موادی مثل آجیل، حبوبات و لوبیا استفاده نمایند.

اطلاعات این تحقیق از مطالعه گروهی در بریتانیا به دست آمده که برای ارزیابی ارتباط بین رژیم غذایی و سلامتی در یک بازه زمانی به آنالیز شرایط زنان پرداخته است. اطلاعات کسب شده از 26318 زن بین 35 تا 69 سال حاکی از آن است که 822 نفر یا 3% از آنها در طول بازه زمانی 22 ساله، دچار شکستگی استخوان لگن شده اند و حدود 28% از این زنان گیاه خوار و 1% از آنها وگان (گیاهخوار مطلق) بودند.

محققان نرخ شکستگی در استخوان لگن را در بین گیاه خواران و پسکتارها (افرادی که ماهی می خورند ولی گوشت نه) را با افرادی که به طور منظم گوشت می خورند(دست کم پنج بار در هفته) را با هم مقایسه نموده اند.

وبستر در ادامه گفته که به آنالیز های بیشتری احتیاج است تا معین گردد که آیا مردان گیاه خوار هم با ریسک بیشتری در زمینه شکستگی استخوان لگن روبرو هستند یا خیر. تحقیقات قبلی حاکی از آن بود که مردان و زنان گیاهخوار، از لحاظ سلامت استخوان هایشان، شرایط ضعیف تری در مقایسه با افرادی که گوشت مصرف می نمایند دارند ولی طبق گفته او ریسک شکستگی استخوان لگن در مردان گیاه خوار هنوز به طور معین معین نشده است.

مصرف کمتر گوشت، یکی از مهمترین تغییرات درسبک زندگی افراد است که می تواند باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای گردد. تحقیقات سال گذشته دانشگاه لیدز حکایت از آن دارد که افرادی که رژیم غیرگیاهی دارند، 59% بیشتر از افراد گیاهخوار در انتشار گازهای گلخانه ای سهیم هستند.

در گزارش منتشر شده درسال 2020، دکتر تامی تانگ، اپیدمیولوژیست ارشد تغذیه و دیگر محققان در دانشگاه آکسفورد دریافتند که گیاه خواران در مقایسه با افرادی که گوشت مصرف می نمایند، 25% بیشتر در معرض خطر شکستگی استخوان لگن هستند و این درصد در خصوص افراد وگان به عدد 30% می رسد.

گیاه خوارانی که در تحقیقات دانشگاه لیدز مورد آنالیز قرار گرفتند، شاخص توده بدنی (BMI) کمتری در مقایسه با افرادی که منظم گوشت مصرف می نمایند داشتند و بعلاوه اندازه پروتئین و ویتامین D دریافتی بدنشان نیز که ریسک شکستگی استخوان لگن را بالا می برد کمتر بود.

او در این رابطه گفته: افراد گیاهخوار باید توجه ویژه ای بر حفظ سلامت و وزن مناسب بدنشان داشته باشند و اطمینان حاصل نمایند که اندازه ورودی پروتئین و دیگر مواد مغذی مهم برای سلامت استخوان، از جمله کلسیم و ویتامین D به بدنشان کافی است.

منبع: گاردین

227

منبع: خبرآنلاین

به "خطری جدی که سلامت زنان گیاه خوار را تهدید می نماید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خطری جدی که سلامت زنان گیاه خوار را تهدید می نماید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید