آیا ممکن است آلرژی به مواد غذایی بهبود پیدا کند؟

به گزارش انجمن آقای شرفی، تفاوت بین آلرژی به مواد غذایی و عدم تحمل غذایی

عدم تحمل غذایی باعث می گردد بدن شما در روبرو با برخی غذا ها تعادل شیمیایی خود را از دست بدهد. این بر هم خوردن تعادل می تواند باعث گردد نفخ کنید، دل درد بگیرید، کهیر بزنید و یا احساس خارش کنید. پروفسور کلر میلز از دانشگاه منچستر می گوید: این نوع واکنش های بدن به مواد غذایی هرچند آزاردهنده و محدودکننده اند، اما خطر مرگ ندارند. عدم تحمل لاکتوز و عدم تحمل گلوتن از موارد رایج عدم تحمل غذایی هستند.

آیا ممکن است آلرژی به مواد غذایی بهبود پیدا کند؟

آلرژی به مواد غذایی وقتی است که دستگاه ایمنی بدن شما در روبرو با پروتئین های مواد غذایی که به نظرش خطرناک می آیند واکنش نشان می دهد. در پزشکی به این نوع آلرژی ها، آلرژی های غذایی وابسته به آی جی ای میگویند. آی جی ای نوعی آنتی بادی است که بدن ما در مقابل عفونت های انگلی مانند مالاریا فراوری می نماید. به علتی نامعلوم، بدن برخی افراد در روبرو با گرده گل و گیاه ها هم این ماده را ترشح می نماید و در آن ها آلرژی فصلی ایجاد می گردد. در عده ای مواد غذایی باعث فراوری آی جی ای می شوند. پروفسور میلز متخصص آلرژی علاوه بر آلرژی شناسی مولکولی، در حال حاضر در حال تحقیقی درباره آلرژی های معمول در بزرگ سالان است.

افزودن زودهنگام بادام زمینی به رژیم غذایی بچه ها بر اندازه آلرژی آن ها تاثیر می گذارد

علت اینکه آلرژی های غذایی بسیار خطرناک اند این است که هرچند واکنش های آلرژی برای خیلی ها ملایم هستند، اما برای برخی می توانند به سرعت تبدیل به واکنش بسیار شدید شوند که جان فرد را به خطر می اندازد. برای عده ای دیگر، مقادیر بسیار کوچک از یک ماده غذایی می تواند باعث واکنش شدید آلرژی گردد. به همین علت است که روی بسته بندی مواد غذایی هشدار هایی ازاین دست می بینید: احتمال وجود گرده های آجیل و دانه ها

چه آلرژی هایی رایج ترین آلرژی ها برای بچه ها هستند؟

پروفسور آلکساندرا سانتوز، پروفسور آلرژی بچه ها در دانشگاه کینگز است. او در بیمارستان بچه ها اولینای لندن، پزشک متخصص آلرژی بچه ها است. او می گوید: رایج ترین آلرژی بچه ها در بریتانیا، آلرژی به شیر گاو، تخم مرغ همین طور بادام زمینی، دانه های درختی و دانه کنجد است.

علامت های آلرژی غذایی تنگی نفس، باد کردن صورت بخصوص در ناحیه دهان، گلو، سختی در بلع و احساس سوزش یا خارش دردهان است. برخی از علامت های آلرژی به سادگی ممکن است با علائم عدم تحمل غذایی اشتباه گرفته شوند ازجمله کهیر، خارش پوست، اسهال و تهوع. به همین علت مهم است آلرژی را یک متخصص تشخیص بدهد تا بتواند به شکل دقیق انواع مختلف را تفکیک کند. پروفسور سانتوز می گوید: در اغلب موارد مردم اول موردی از آلرژی را گزارش می دهند و بعد آلرژی تشخیص داده می گردد نه اینکه از اول مورد تست و آزمایش های تشخیصی قرار بگیرند.

خانم سانتوز ادامه می دهد: برای تشخیص آلرژی غذایی باید اندازه افزایش آنتی بادی آی جی ای که در برخورد با ماده غذایی در بدن ایجاد می گردد را آزمایش کرد. اگر نتیجه این آزمایش در محدوده یک جواب قطعی نباشد، قدم بعدی انجام دادن چالش غذایی است. به این معنی که بیمار اندازهی از ماده غذایی مشکوک به آلرژی زایی را می خورد تا بفهمیم آیا واکنش آلرژی رخ خواهد داد یا نه. این چالش حتماً تحت نظارت دقیق تیم پزشکی انجام می گردد و بیمار به دقت زیر نظر قرار می گیرد تا به محض آغاز علائم حمله آلرژی، بتوان آن را درمان کرد.

امینا وارنر رئیس بخش درمانی خیریه آلرژی یوکی است. او می گوید حتی اگر علائم آلرژی خفیف باشند، نباید آن ها را ندیده گرفت و حتماً باید به پزشک مراجعه کرد تا تشخیص بدهند نشانه های دیده شده به آلرژی مربوط است یا نه. هرچقدر علائم آلرژی شدیدتر باشند، فهمیدن اینکه دقیقاً چه ماده غذایی آن ها ایجاد نموده است و چطور باید آن ها کنترل کرد اهمیت پیدا می نماید.

احتمال ابتلا به آلرژی غذایی برای چه کسانی بیشتر است؟

امینه 20 سال است به عنوان پرستار مخصوص آلرژی کار می نماید. او می گوید: ما متوجه شده ایم در بچه های که عارضه پوستی اگزما دارند احتمال بروز آلرژی غذایی بالاتر است. به نظر ما مواد غذایی آلرژی زا در این بچه ها، قبل از آنکه بدن آن ها با خوردن آن ها توانسته باشد مقاومت پیدا کند، به وسیله خراش های پوستی اگزما وارد بدنشان می گردد و واکنش ایجاد می نماید.

او ادامه می دهد: اگر پزشک خانوادگی برای کنترل و درمان اگزما پماد های حاوی استرویید تجویز کرد اصلاً نگران نشوید. علت این است اگر اگزما را بدون درمان رها کنید و به مرحله زخم شدن، ترک خوردن، ترشحات و قرمزی و تورم برسد احتمال ابتلا به آلرژی غذایی بسیار بالا می رود.

او ادامه می دهد: شواهد نشان می دهد کسانی که به تخم مرغ حساسیت دارند و یا اگزمای شدید دارند احتمال بیشتری برای ابتلا به آلرژی های دیگر مانند بادام زمینی دارند.

آیا می توان از آلرژی غذایی جلوگیری کرد؟

آیا وقتی باردار هستید باید از خوراکی هایی که آلرژی زا دانسته می شوند پرهیز کنید؟ نه. فقط درصورتی که به آن ها آلرژی دارید.

همین طور وقتی کودک شما به سن معرفی و خوردن خوراکی های جامد می رسد نباید از دادن خوراکی های آلرژی ها خودداری کنید. فقط در صورتی باید از دادن آن ها پرهیز کنید که در خانواده شما سابقه آلرژی غذایی وجود دارد. در این صورت قبل از دادن این خوراکی ها با تیم پزشکی مشورت کنید.

خانم وارنر می گوید: شواهد زیادی موجود است که برای کسانی که هیچ سابقه آلرژی غذایی در خانواده ندارند، مصرف مواد خوراکی آلرژی زا از زمانی که کودک آغاز به خوردن غذای جامد می نماید می تواند یاری نماینده باشد. او ادامه می دهد: احتمال اینکه کودک شما بین 6 ماهگی تا یک سالگی با خوردن این مواد غذایی آلرژی بگیرد کمتر است. اما اگر این خوراکی ها را در این دوره زمان ندهید، سیستم ایمنی بدن کودک فرصت شناختن این مواد غذایی آلرژی را از دست می دهد.

کدام آلرژی های غذایی با بالا رفتن سن از بین می روند؟

خبر خوش این است که آلرژی غذایی بسیاری از مردم با بالا رفتن سن از بین می رود. اما این بستگی دارد چه نوع آلرژی ای داشته باشید. پروفسور سانتوز می گوید: آلرژی به شیر گاو، تخم مرغ، گندم و سویا به مرورزمان کمتر می گردد، اما آلرژی به بادام زمینی، دانه های درختی، کنجد، ماهی و صدف به احتمال زیاد و در تعداد بیشتری از افراد در طول عمر ادامه پیدا می نمایند.

پروفسور میلز اضافه می نماید: آلرژی وابسته به آی جی ای به شیر و تخم مرغ در بسیاری از نوزادان و بچه ها رایج است. اما خوشبختانه بیشتر آن ها بهبود پیدا می نمایند. تقریباً شبیه نوع دیگری از آلرژی است که در سن پایین به آن ابتلا می شوند و وقتی بدن و سیستم ایمنی شان رشد پیدا می نماید، این آلرژی هم از بین می رود.

او ادامه می دهد: اینکه شما در بزرگ سالی آلرژی وابسته به آی جی ای به شیر گاو داشته باشید بسیار نادر است. ما تحقیقی سراسری با هزاران بچه ها متولدشده در کل اروپا انجام دادیم. وقتی این بچه ها را در سن ورود به مدرسه دوباره تست کردیم، حتی یک مورد آلرژی به شیر گاو در بین آن ها باقی نمانده بود. در آغاز آزمایش یک و نیم درصد نوزادان شرکت نماینده به شیر گاو آلرژی داشتند.

چطور می توانید بفهمید که آلرژی شما در حال بهتر شدن است؟

احتمالاً به گوشتان خورده است که میگویند در خانه امتحان نکن. این حرف درباره امتحان کردن اینکه آلرژی شما به ماده ای غذایی بهتر شده یا نه کاملاً صدق می نماید. به هیچ وجه وسوسه نشوید که یک ذره از آن خوراکی امتحان کنید تا ببینید بدنتان چه واکنشی نشان می دهد.

دکتر میلز هشدار می دهد: هیچ وقت خودتان در خانه امتحان نکنید. خطرناک است. آنچه ما از آلرژی به مواد غذایی میدانیم این است که بسیاری از بزرگ سالانی که واکنش شدید آلرژی داشته اند، قبلاً هیچ سابقه یا علامت خطری نداشته اند. پس اگر حدس می زنید به ماده خوراکی حساسیت دارید، هرگز آن را در خانه امتحان نکنید. باید به شکل درست و پزشکی مورد آزمایش قرار بگیرید.

پروفسور سانتوز تأکید می نماید فضای کنترل شده پزشکی و نظارت پزشک متخصص برای تشخیص اینکه آلرژی شما به غذایی از بین رفته یا نه بسیار مهم است: ما در کلینیک روند مقاوم شدن بدن به ماده غذایی را با همان شیوه ای که در ابتدا آلرژی را تشخیص داده ایم، اندازه می گیریم. کاهش سطح آی جی ای مخصوص به ماده غذای موردنظر اغلب نشانه این است که احتمالاً آلرژی در حال رفع شدن است.

اندازهی از ماده خوراکی که در یک بیمار ایجاد واکنش آلرژی می نماید با بیمار دیگر و بسته به نوع ماده غذایی فرق دارد. وقتی برای بیماری به مرحله چالش ماده غذایی می رسیم، اول با مقادیر بسیار کم ماده غذایی آلرژی زا آغاز می کنیم و کم کم اندازه را بیشتر می کنیم. هم زمان علائم بیمار را به دقت زیر نظر می گیریم و با تماشا اولین نشانه و علامت واکنش آلرژی، چالش را متوقف می کنیم و علائم آلرژی را درمان می کنیم. به این ترتیب هر بیمار آن اندازه از ماده خوراکی که او را در آستانه واکنش آلرژی می برد، می خورد. چالش های غذایی در حال حاضر برترین روش تشخیص آلرژی به مواد غذایی هستند.

در آینده ممکن است درمانی برای همه آلرژی ها وجود داشته باشد

حتی اگر آلرژی شما از نوعی است که در تمام طول عمر همراهتان خواهد بود، راه هایی برای یاری کردن به شما در حال پیدا شدن هستند. متخصصان از شیوه های تازه و آنچه در آینده در دسترس قرار خواهد گرفت بسیار هیجان زده اند.

پروفسور میلز می گوید: به تازگی دارویی برای کنترل آلرژی به بادام زمینی به نام پالفورزیا وارد بازار شده است. این دارو آلرژی به بادام زمینی را درمان نمی نماید، اما می تواند شدت حساسیت فرد به بادام زمینی و احتمال حملات تصادفی آلرژی را کم کند. در حال حاضر شیوه درمان و کنترل برای آلرژی به مواد غذایی دیگر مانند شیر، تخم مرغ و دانه های درختی هم در حال تحقیق و تکمیل هستند.

پروفسور سانتوز در خاتمه می گوید: مطالعات زیادی درباره راه های مختلفی که بتوان در ایجاد آلرژی های غذایی اختلال ایجاد کرد در حال پیشرفت هستند. من امیدوارم در آینده بتوانیم تا حدی را ه هایی برای جلوگیری از پیشرفت آلرژی ها و یا کم کردن شدت این بیماری و پیشگیری از موارد بیشتر پیدا کنیم.

منبع: فرارو

به "آیا ممکن است آلرژی به مواد غذایی بهبود پیدا کند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا ممکن است آلرژی به مواد غذایی بهبود پیدا کند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید