تقاضای چین برای نفت قیمت آن را افزایش داده است

به گزارش انجمن آقای شرفی، بنا به داده های آژانس بین المللی انرژی (IEA)، وضعیت در بازار نفت نسبت به چند ماه گذشته تشدید یافته است. این امر به دلیل کاهش فراوری و اختلالات در عرضه، و نیز تقاضای پایدار غیر منتظره بوده است.

تقاضای چین برای نفت قیمت آن را افزایش داده است

به گزارش خبرنگار گروه بین الملل انجمن آقای شرفی، به نقل از وستنیک قفقاز، Oil Price در مقاله: Rock Solid Chinese Demand Boosts Oil Prices، با استناد به گفته تحلیلگران، IEA می نویسد که اقتصاد چین با تحریک رشد شاخص مدیران خرید (PMI) و افزایش سفارشات صادرات به اقدامات دولت واکنش نشان می دهد تا باعث رشد شاخص های خرید مدعی گردد و افزایش سفارشات صادراتی، هرچند نشانه هایی وجود دارد که حجم جابجایی هوایی ممکن است کاهش یابد. با وجود تقاضای بالا، طیف گسترده ای از پیش بینی های تحلیلگران و سازمان های مختلف وجود دارد.

به گفته کارشناسان آژانس بین المللی انرژی (IEA) در عین حال، بعضی از علائم مزاحمت برای تقاضا وجود دارد. تَرَک ها در اقتصاد دنیای هنوز از بین نرفته اند، اگر چه سطح نگرانی هایی که اوایل سال جاری مشاهده شد تا حدودی کاهش یافته است. تقاضا برای نفت در کشورهای عضو سازمان همکاری مالی و توسعه (OECD) در سه ماهه آخر سال 2018 به میزان سالانه 0.3 میلیون بشکه کاهش یافت، که قویترین افت از سال 2014 بوده است، ضمن اینکه بر اساس داده های سه ماهه اول سال 2019 این کاهش ممکن است همچنان ادامه دار باشد، چرا که اقتصاد تعدادی از کشورهای اروپایی با روند کاهش روبه رو بوده و همچنین Brexit نیز بر روی آن می تواند تاثیر گذارد.

با تور چین سفر کنید.

این مساله که تقاضا کاهش می یابد، و سقوط آن نشان دهنده مسائل گسترده تر در اقتصاد دنیای است، به طور کلی پذیرفته شده نیست.

جف کری، رئیس بخش تحقیقات کالاهای نفتی Goldman Sachs، بارها اعلام نموده که تقاضا همچنان پایدار است و او در مصاحبه اخیر خود با CNBC بار دیگر تکرار کرد: تقاضا برای کالاهای نفتی نسبتاً بالا است و در چین هم اکنون بسیار بالاتر است... در نتیجه تقاضا به نظر واقعاً خیلی خوب به نظر می رسد.

اما IEA به پیش بینی اخیر صندوق بین المللی پول درباره کاهش رشد فراوری ناخالص داخلی دنیای اشاره نمود است. قیمت های بالای نفت همچنین می تواند منجر به کاهش چشمگیر تقاضا گردد.

آژانس در گزارش خود می نویسد: واضح است که برنت با 70 دلار به ازای هر بشکه امروزه مصرف کنندگان امروزه نسبت به آنچه که در ابتدای سال بود، خیلی خوشایند نیست و ما همواره در خصوص ریسک هایی برای مواقعی که قیمت ها بالاتر از این سطح برود هشدار می دهیم. تنها زمان نشان می دهد که پیش بینی ما برای رشد تقاضا تا چه حد درست است، اما این خطر نیز وجود دارد که پایین تر از این برآورد باشد.

رشد تقاضا در سه ماهه اول سال به میزان 1.05 میلیون بشکه در روز کاهش یافت، در حالی که در کشورهای عضو OECD تقاضا برای هر روز 140 هزار بشکه کاهش یافت. IEA پیش بینی خود را برای افزایش تقاضای دنیای نفت در سال 2019 با 1.4 میلیون بشکه در روز اعلام نموده و ادعا کرد که در این سه ماهه و در طول باقی سال میزان مصرف باید افزایش یابد و با این حال این احتمال وجود دارد که این پیش بینی اشتباه باشد.

به نظر می رسد اقدامات تحریکی حداقل در این بازه زمانی مانع رشد مالی چین شده است. داده های مختلف از چین در ماه مارس از منفی به مثبت تغییر نموده، نگرانی های مربوط به کاهش نگران کننده فعالیت های تجاری را از بین برد.

اما طرف عرضه در اینجا بسیار قانع کننده تر است. کاهش فراوری تحت موافقتنامه اوپک + قطعاً به کمبود در بازار نفت یاری خواهد نمود.

بر اساس گزارش IEA، ذخایر دنیای نفت در ماه فوریه برای 16 میلیون بشکه بیش از حد میانگین در طول پنج سال گذشته بوده است. شاید مهمترین نکته کاهش شدید فراوری در ایران و ونزوئلا و اخیراً نگرانی در خصوص اختلالات احتمالی در تأمین منابع از لیبی باشد. تنها در ماه مارس فراوری اوپک در روز 550 هزار بشکه کاهش یافت که منجر به کاهش دنیای عرضه در دنیا برای 340 هزار بشکه شد.

در IEA اشاره شده است که آمار کاملاً روشن و قانع کننده است: تا نوامبر 2018، عرضه دنیای نفت 3.1 میلیون بشکه در روز تا 99.2 میلیون کاهش یافت.

در نهایت، کاهش رشد فراوری نفت شیل در ایالات متحده موجب شد تا تعادل بازار را به مفروضاتی که چند ماه پیش رفته بود، بالا برد.

IEA در نتیجه گفت: فعالیت حفاری کم در ابتدای سال، مقدار کمتر تخصیص بودجه، کاهش روبه رشد پایه و رقابت میان چاه های قدیمی و چاه های حفاری شده جدید در نزدیکی آنها، پیش بینی ما را برای کاهش رشد در ایالات متحده تقویت می نماید. این کاهش، همراه با کاهش فراوری نفت روسیه و نه کشور دیگر کشورهای غیر عضو اوپک، منجر به کمبود در بازارهای دنیای خواهد شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "تقاضای چین برای نفت قیمت آن را افزایش داده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تقاضای چین برای نفت قیمت آن را افزایش داده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید