آذری جهرمی: به شورای نگهبان نامه می نویسیم
به گزارش انجمن آقای شرفی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت که اگر احتیاج باشد به شورای نگهبان برای مخالفت با مصوبه مجلس درباره افزایش مالیات اپراتورهای اینترنت نامه می نویسد. دولت می گوید مصوبه مجلس باعث گران شدن اینترنت می گردد.
محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالات انجمن آقای شرفی درباره مصوبه دولت که به گرانی اینترنت منجر می گردد، اضافه کرد: صحبت هایی که بعضی در فضای مجازی عنوان می نمایند نادرست است.
او ادعای کوشش دولت برای گران کردن اینترنت را رد کرد و گفت: ما خودمان اختیار گران کردن تعرفه را داریم و احتیاج به اخذ مجوز از مجلس شورای اسلامی برای این کار نیست.
اواضافه کرد چند ماه پیش نیز اپراتورها تعرفه را گران کردند، اما دولت ایستاد و بیشتر قیمت ها به قبل بازگشت.
جهرمی گفت که مصوبه مجلس: ضد توسعه و عدالت اجتماعی است و در شرایط کنونی که مردم درگیر مسائل هستند و فضای مجازی به عنوان قوت غالب شان شده، بالا بردن تعرفه ظلم است.
او تاکید نمود ما چهار سال قیمت را ثابت نگه داشتیم و باز هم ایستادگی خواهیم کرد تا این اتفاق رخ ندهد.
وزیر ارتباطات در انتقاد از مصوبه مجلس گفت: سوالی که پیش می آید این است که چطور می گردد به بنگاه مالی گفت مالیات را 10 درصد بالا ببر اما به تعرفه دست نزن. ما آن قدر ریاضی مان خوب نیست که بدانیم چطور می گردد مالیات بالا برود و قیمت تکان نخورد؛ این اتفاق فقط یک فرمول دارد، این که بنگاه تعطیل گردد.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: دولت یک ماه و نیم قبل مصوب کرد اپراتورها چهار درصد از مالیات خود را به توسعه مناطق روستایی اختصاص دهد. زمانی که ما دغدغه مردم محروم را داریم و مدام می گوییم عدالت اجتماعی چه شد، آموزش مجازی به کجا رسید و با محرومان عکس می گیریم و منتشر می کنیم چطور می گردد طرحی را تصویب کنیم که توسعه اینترنت در مناطق روستایی به واسطه آن محدود گردد؟
او با بیان این که سیاست دولت حمایت از اپراتورها است، درباره صحبت بعضی نمایندگان در مورد کم اظهاری درآمد اپراتورها، اضافه کرد: نمی دانم این کم اظهاری که از آن صحبت می نمایند کجاست؟ همه درآمد اپراتورها در بورس اظهار می گردد و مگر ممکن است درآمدی باشد اما اظهار نگردد؟
آذری جهرمی اضافه کرد: این گونه تصمیم گیری ها خلاف سیاست های نظام است و در این باره اگر احتیاج باشد با شورای نگهبان مکاتبه خواهیم داشت و ممکن است این مصوبه مورد ایراد شورا هم قرار بگیرد.
بر اساس این مصوبه، حق الامتیاز و حق السهم دولت از کارور (اپراتورهای خدمات دهنده مخابراتی) به میزان 10 درصد افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی ردیف 130404 نزد خزانه داری کل واریز می گردد. منابع حاصل به میزان 30 هزار میلیارد ریال با هدف حمایت از فراوری و محتوا و فعالیت های فرهنگی و نظارت در فضای مجازی هزینه می گردد.
مسوولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن به طور انحصاری برعهده سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) صدا و سیما است.
مجلس می گوید این اقدام در جهت تقویت زیر ساخت هاست و اپراتورها نباید اینترنت را گران نمایند اما دولت معتقد این مصوبه باعث گران شدن اینترنت و یا تعطیلی اپراتورها می گردد.
منتقدان می گویند مصوبه مجلس به معنای دریافت پول بیشتر از مردم و دادن آن به صداوسیما است.
با این حال نمایندگان مجلس این ادعاها را رد می نمایند.
محسن دهنوی عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به بخشی از مصوبات امروز صبح مجلس درباره مالیات اپراتور ها مدعی شد: دولت در لایحه بودجه پیش بینی نموده بود که 7 هزار میلیارد تومان بابت 28 درصد حق شبکه خود از اپراتور ها دریافت کند، اما آنالیز اولیه مجلس نشان می داد که این درامد 10 هزار میلیارد تومان است نه 7 هزار میلیارد تومان بود و به نظر می رسد دولت 3 هزار میلیارد تومان کم اظهاری نموده بود تا این رقم را درجای دیگر هزینه کند که البته مجلس این را اصلاح و برای آن محل هزینه، معین کرد.
او اضافه کرد: از طرفی مجلس مصوب کرد که کپی رایت دولت از 28 به 38 درصد افزایش یابد. به دلیل این افزایش 10 درصدی، درامد دولت افزایش پیدا می نماید که با مصوبه مجلس این درامد مازاد صرف توسعه اینترنت در مناطق محروم و روستا ها و مناطقی که پوشش اینترنت ضعیف است بگردد.
عضو هیئت رئیسه مجلس تاکید نمود: مجلس همچنین مصوب کرد که قیمت اینترنت در سال 1400 به هیچ وجه افزایش نیابد و این اجازه را به وزارت ارتباطات نداد و در حقیقت مجلس از افزایش قیمت اینترنت جلوگیری کرد.
منبع: فرارو