کاهش مصرف نمک با چند اقدام ساده
به گزارش انجمن آقای شرفی، نمک برای عملکرد اعصاب، عملکرد عضلات و حفظ تعادل مناسب آب و مواد معدنی در بدن لازم است. با این حال، مصرف بیش از حد آن می تواند مسائل سلامتی زیادی از جمله فشار خون بالا، بیماری قلبی، سکته مغزی و ... را ایجاد کند.
به گزارش ایسنا، بسیاری از افراد در طول روز دو برابر اندازه توصیه شده، نمک مصرف می نمایند و در نتیجه در یک دوره زمانی، این نمک اضافی می تواند سلامت آن ها را تحت تاثیر قرار دهد. کاهش مصرف نمک برای کنترل بیماری هایی مانند فشار خون و حتی مسائل کلیوی ضروریست.
به گفته بسیاری از متخصصان، کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی می تواند از بروز بسیاری از عوارض سلامتی جلوگیری کند.
در ادامه به نقل از نشریه هندوستان تایمز، چند راه چاره موثر برای کاهش مصرف نمک در وعده های غذایی روزانه توصیه شده است:
مصرف غذا های بسته بندی شده را کاهش دهید
دکتر جینال پاتل، یک متخصص تغذیه هندی در این باره می گوید: خرید غذا های بسته بندی شده و کنسرو شده که حاوی سطوح بالای سدیم هستند را کاهش دهید. از غذا های فرآوری شده کامل به جای غذا های بسته بندی و آماده بهره ببرید.
نمکدان سر سفره نیاورید
از پاشیدن نمک اضافی روی غذا خودداری کنید و اندازه آن را در حین پخت و پز نیز محدود کنید.
مصرف غذا های دریایی را محدود کنید
دکتر پاتل می گوید: مصرف ماهی های آب شور و غذا های دریایی را محدود کنید تا از دریافت سدیم اضافی جلوگیری گردد.
میوه و سبزیجات تازه بخورید
به جای خرید غذا های کنسرو شده و منجمد، میوه ها و سبزیجات تازه بخورید تا مصرف سدیم خود را محدود کنید.
خودتان آشپزی کنید
به جای اینکه از بیرون غذا سفارش بدهید، خودتان آشپزی کنید. این کار باعث می گردد اندازه نمک مصرفی در طول پخت و پز را نیز محدود کنید.
برچسب های روی مواد غذایی را آنالیز کنید
دکتر پاتل می گوید: در حین خرید مواد غذایی، برچسب های روی آن ها را آنالیز کنید و مطمئن شوید هر چیزی که می خرید سدیم کمی دارد.
وی تاکید می نماید: محتوای سدیم مواد غذایی بسته بندی شده را بخوانید و مقایسه کنید و غذا های شور را کمتر مصرف کنید.
منبع: فرارو