طرز تهیه کیک شکلاتی خیس در منزل با دو روش آسان
به گزارش انجمن آقای شرفی، روزهای تعطیل برترین بهانه برای دورهمی های محبت آمیز و خانوادگی است تا کام شیرین و غم فراموش گردد. گاهی تهیه چیزکیک شکلاتی یا یک شیرینی خانگی برترین بهانه برای دورهمی می تواند باشد. پس اجازه دهید این بار ما این بهانه را دست تان بدهیم؛ طرز تهیه کیک شکلاتی خیس بسیار آسان است تا جایی که می توان آن را در منزل با فر و بدون فر آماده و در میهمانی هایتان سرو کنید.
بافت نرم این کیک دیگر حرفی برای دیگر کیک های شکلاتی باقی نمی گذارد، پس ما در ادامه طرز تهیه کیک شکلاتی خیس را برای 15-12 نفر می گوییم تا کم تر از یک ساعت آن را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی خیس با فر
- آرد چندمنظوره سه چهارم پیمانه
- شکر دو فنجان
- پودر کاکائو سه چهارم فنجان
- بکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
- نمک یک قاشق چای خوری
- شیر یک فنجان
- روغن گیاهی یک دوم فنجان
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
- تخم مرغ بزرگ دو عدد
- آب داغ یک فنجان
مواد لازم برای تهیه سس شکلاتی
- کره یک دوم فنجان
- روغن قنادی یک دوم فنجان
- پودر قند سه فنجان
- پودر کاکائو یک دوم فنجان
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- آب یا شیر چهار یا پنج قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک شکلاتی خیس با فر
1- آماده کردن فر برای کیک شکلاتی خیس
قبل از انجام هر کاری در طرز تهیه کیک شکلاتی خیس، گرم کردن فر است. شما باید فر را در دمای 350 درجه سانتی گراد گرم کنید. قالب کیک را کاغذ روغنی بیاندازید و آن را کنار بگذارید.
به یاد داشته باشید که برترین قالب برای پخت این کیک، قالب 23×32 سانتی متر است.
2- ترکیب مواد خشک
در ادامه طرز تهیه کیک شکلاتی خیس باید مواد را با یکدیگر ترکیب کنید؛ آرد، جوش شیرین، بکینگ پودر و نمک را در یک کاسه بزرگ بریزید و به خوبی با هم زن بزنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. کاسه را کنار بگذارید و بقیه مراحل را انجام دهید.
به یاد داشته باشید که قبل از اضافه کردن آرد، آن را سه بار الک کنید تا گلوله گلوله نگردد.
3- ترکیب مواد تر کیک
حال نوبت آن است که در ادامه مراحل طرز تهیه کیک شکلاتی خیس؛ شیر، روغن نباتی، وانیل و تخم مرغ ها را در کاسه ای بریزید و با هم زن آن ها را بزنید.
4- هم زدن مواد تر
حال در ادامه تهیه کیک خیس شکلاتی، مخلوط شیر، تخم مرغ و وانیل را آرامی به کاسه آرد اضافه کنید. هنگام اضافه کردن، به صورت دورانی و پیوسته آن را هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند.
5- اضافه کردن خمیر
در ادامه باید آب را به خمیر اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند. با لیسک کیک پزی کناره های ظرف را بگیرید تا چیزی باقی نماند.
6- ریختن مواد در قالب
در طرز تهیه کیک شکلاتی خیس، خمیر را در قالب کیک بریزید و آن را به مدت 29 تا 32 دقیقه درون فر بگذارید.
7- خنک شدن کیک
کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید که خنک گردد.
با فرو کردن خلال دندان در کیک، از پخت آن مطمئن شوید؛ چسبیدن کیک یا مایه کیک به آن، این معنا را می دهد که زمان بیشتری برای پخت احتیاج است.
8- تهیه سس شکلاتی کیک
تا کیک شکلاتی خیس تان خنک گردد، سس آن را آماده کنید.
برای تهیه فراستینگ کیک یا سس شکلاتی، کره و روغن قنادی را در یک کاسه بزرگ بزرگ بریزید و آن قدر هم بزنید تا یک دست گردد.
9- اضافه کردن دیگر مواد برای تهیه سس شکلات
پودر قند را به آن اضافه کنید و تا یک دست شدن مواد، باز هم بزنید، سپس وانیل و آب یا شیر را هم به مواد قبلی اضافه کنید و آن ها را با هم زن، یک دست کنید.
10- اضافه کردن کاکائو به مواد سس
در ادامه طرز تهیه کیک شکلاتی خیس، به جای مانده پودر قند و کاکائو را هم اضافه کنید و هم بزنید.
یادآوری: در صورت احتیاج، آب یا شیر به جای مانده را هم به مواد اضافه کنید تا قوام دلخواه سس کیک شکلاتی خیس تان به دست بیاید.
مواظب باشید سس خیلی رقیق نگردد.
11- پخش کردن سس شکلاتی روی کیک
برای آن که رنگ سس شکلاتی شما روشن و پفکی گردد، آن را دو تا سه دقیقه با هم زن بزنید. مایع فراستینگ را یا به صورت مساوی همه جای کیک بمالید یا با پاشیدن روی آن را پر کنید.
فوت و فن تهیه کیک شکلاتی خیس
- پودر کاکائو تیره تر، کیک را خوش رنگ تر می نماید.
- در فر را هنگام پخت کیک باز نکنید تا پف آن نخوابد.
- برای تزئین کیک از شکلات آب شده هم می توانید بهره ببرید.
- هنگام اضافه کردن آرد به مواد، آن را زیاد هم نزنید تا پف کیک نخوابد.
- می توانید روی کیک حفرهایی ایجاد کنید تا سس کیک به خوبی داخل کیک نفوذ کند.
- در مقدار گیری آرد دقت داشته باشید که بیشتر نگردد؛ کیک شکلاتی تان سفت و خشک می گردد.
- هرگز از جوش شیرین به جای بکینگ پودر استفاده نکنید؛ بکینگ پودر رنگ کاکائو را در کیک خیس تان بهتر می نماید.
- برای راحتی کار در طرز تهیه کیک شکلاتی خیس بدون فر، کف و دیواره های قالب را با روغن چرب کنید و مقداری آرد داخل آن بپاشید، سپس قالب را تکان دهید تا اضافه های آن خارج گردد.
طرز تهیه کیک شکلاتی خیس بدون فر
1- ترکیب مواد خشک
در طرز تهیه کیک شکلاتی خیس بدون فر، ابتدا آرد، شکر، پودر کاکائؤو، بکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را داخل یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید.
مواد باید به خوبی یک دست شوند.
2- ترکیب مواد تر کیک شکلاتی خیس
در ادامه طرز تهیه کیک شکلاتی خیس؛ شیر، روغن، تخم مرغ ها و وانیل را به مواد خشک تان اضافه کنید و تا یک نواخت شدن شان هم بزنید. بهتر است برای هم زدن از قاشق چوبی بهره ببرید تا مایه کیک تان سفت گردد.
آب داغ را کم کم داخل مایه بریزید و با هم زن آن را بزنید تا مایه کیک شکلاتی تان یک نواخت گردد.
3- ریختن مواد داخل قالب
در ادامه طرز تهیه کیک شکلاتی، مایه کیک را داخل قالب موردنظر خود بریزید، تنها در نظر داشته باشید کل این مایه کیک، برای دو قالب گرد به قطر 20 سانتی متر مناسب است.
4- پخت کیک
در قابلمه ای به مقدار یک بند انگشت آب بریزید و اجازه دهید که جوش بیاید، سپس شعله پخش کن روی شعله ها بگذارید و قالب کیک را درون قابلمه ها بگذارید.
شعله گاز را کم کنید و روی در قابلمه ها هم دم کنی بگذارید تا کیک به آهستگی پخته گردد.
هنگام پخت در قابلمه را برندارید تا پف آن نخوابد.
کیک شکلاتی خیس به علت بافت نرم و طعم خوشمزه شان دل همگان را برده است.
نکاتی که باید درباره طرز تهیه کیک شکلاتی خیس بدانید
گاهی با رعایت تمام نکات طرز تهیه کیک شکلاتی خیس، کیک شما خوب عمل نمی آید، می توانید علت و راه چاره آن را ادامه بیابید:
آیا کیک شکلاتی خیس را می توان فریزر کرد؟
بله. بعد از خنک شدن کیک، آن را به خوبی در پلاستیک یا فویل بپیچید و داخل یک کیسه فریزر زیپ دار بگذارید. آن را می توانید تا سه ماه در فریزر نگه دارید.
آیا می توان از پودر قهوه برای تهیه این کیک استفاده کرد؟
خیر. در طرز تهیه کیک شکلاتی خیس باید از پودر کاکائو اصل استفاده گردد.
منبع: کتاب کاله