تحول مدیریتی پروفسور رضا در دانشگاه تهران مثال زدنی است

به گزارش انجمن آقای شرفی، رئیس دانشگاه تهران از تحول مدیریتی پروفسور رضا در طول یک سال ریاست بر دانشگاه تهران اطلاع داد و گفت: در این مدت مدیریتی یک ساله ایشان توانست سیستم مدیریت سنتی دانشگاه را به یک سیستم مدیریتی نو که در دانشگاه های پیروز آمریکا وجود داشت تغییر دهد و مایه تاسف است که ما به دلایلی بعضی دانش آموختگان خود را که نخبه و برجسته هستند از حضور در کشور از دست می دهیم.

تحول مدیریتی پروفسور رضا در دانشگاه تهران مثال زدنی است

دکتر محمود نیلی در گفت و گو با انجمن آقای شرفی، درباره شخصیت علمی و اخلاقی پروفسور فضل الله رضا اظهار کرد: ایشان یکی از اولین فارغ التحصیلان دانشگاه تهران بود که بعد از فارغ التحصیلی از این دانشگاه برای کسب مدرک دکتری به آمریکا سفر کرد و تحصیل خود را در آن کشور ادامه داد. در واقع پروفسور رضا رئیس دو دانشگاه شریف و تهران در ایران بود و بعد از این که به عنوان سفیر ایران در یونسکو انتخاب شد در سال 1353 نیز به عنوان سفیر ایران در کانادا فعالیت خود را شروع کرد.

وی ادامه داد: پروفسور رضا به عنوان یک دانشمند در عرصه ملی و بین المللی در حوزه تخصصی خود شناخته می شد، یعنی ایشان هم در دوران تحصیل و هم در دوران کاری به عنوان یک شخصیت برجسته علمی در جهان شناخته می شد.

رئیس دانشگاه تهران به مهمترین عملکرد مدیریتی پروفسور رضا در دوران ریاست دانشگاه تهران اشاره نمود و گفت: ایشان در دوره ریاست خود بر دانشگاه تهران سعی کرد سیستم سنتی و کهنه که در گذشته در این دانشگاه ایجاد شده بود را به یک سیستم مدرن تر تبدیل کند و این یکی از مهمترین اقدامات مدیریتی او در دانشگاه به شمار می رود که موجب شد تحولی در عرصه مدیریت او در دانشگاه تهران ایجاد گردد.

دکتر نیلی تاکید نمود: پروفسور رضا به مدت یک سال در دانشگاه تهران ریاست کرد اما در این مدت تحول بسیار عظیمی در عرصه مدیریت دانشگاه ایجاد شد. در واقع پروفسور رضا در سال 1347 به عنوان رئیس دانشگاه تهران معرفی گردید و بعد از آن به عنوان سفیر ایران در یونسکو فعالیت کرد.

وی در مورد جزئیات تحول مدیریتی پروفسور رضا در دانشگاه تهران نیز گفت: وقتی این دانشگاه تاسیس شد بیشتر سیستم آموزشی کشور فرانسه را دنبال می کرد اما در همان سال های 1240 به بعد سیستم آموزش عالی که بیشتر برآمده از سیستم آموزش عالی آمریکا بود، در جهان بسیار قوی تر ظاهر شد و عملکرد بسیار پیروزی را به جا گذاشت همچنان که شاهد هستیم دانشگاه های پیروز آمریکا که در رده بندی بین المللی صندلی بالاتری دارند از این سیستم تبعیت می نمایند.

رئیس دانشگاه تهران تاکید نمود: بخشی از دانشگاه های کشور آمریکا خصوصی هستند به ویژه دانشگاه هایی که توسط خیرین ایجاد شدند و آزادی ها و استقلال علمی که تعدادی از دانشگاه های آمریکا نظیر هاروارد به دست آوردند موجب شد رشد بسیار بالایی در عرصه های علمی و پژوهشی و حتی فناوری داشته باشند. به همین جهت این شیوه آموزشی و دانشگاهی در جهان بیشتر مورد توجه نهاده شد بنابراین پروفسور رضا که تحصیل نموده کشور آمریکا بود سعی کرد سیستم دانشگاه تهران را به سمت سیستم آموزشی آمریکا ببرد و در دوره مدیریتی او این نگاه در دانشگاه تهران حاکم شد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: پروفسور رضا علاوه بر چهره علمی به زبان و ادبیات فارسی بسیار علاقه مند بود و در موضوع حافظ تحقیقات بسیار زیادی انجام داد به گونه ای که در سال های گذشته که به ایران سفر کرد بسیار علاقمند بود به جای سخنرانی های علمی در حوزه دانش تخصصی خود در عرصه ادبیات فارسی و حافظ سخنرانی کند و شخصیت برجسته او به گونه ای بود که در هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران کانون فارغ التحصیلان دانشکده فنی او را به عنوان یکی از 70 فارغ التحصیل برجسته دانشگاه تهران معرفی کرد. بنابراین پروفسور رضا جزو مفاخر دانشگاه تهران به شمار می رود.

رئیس دانشگاه تهران در مورد ارتباط علمی پروفسور رضا با این دانشگاه نیز توضیح داد: ایشان در سال های اخیر بازنشسته شد و بیشتر در حوزه فرهنگ و ادبیات فارسی فعالیت می کرد اما در عظیمداشت هایی که برگزار می شد ایشان دعوت دانشگاه تهران را می پذیرفت و حضور داشت و بیشتر به عنوان یک پیشکسوت حضور پیدا می کرد و ما همیشه سعی کردیم ارتباط خود را با او حفظ کنیم و در هشتادمین سال تاسیس دانشگاه نیز از او تجلیل به عمل آمد.

دکتر نیلی در انتها خاطر نشان کرد: جوانان و دانش آموختگان دانشگاه تهران نشان می دهند که از هر جهت استثنایی هستند و این سرمایه عظیم ملی است. آنچه که مایه تاسف است این است که بعضی از این افراد را به دلیل مهاجرت به خارج از کشور از دست می دهیم و باید نهایت تلاش خود را بکنیم تا بعضی از این افرادی که به دلایلی اعم از ادامه تحصیل یا غیره به خارج از کشور می فرایند ارتباطشان با کشور حفظ گردد و یا آنها را تشویق کنیم تا مجداً به کشور بازگردند چرا که ما به شدت نیازمند حضور و همکاری آنها در اشکال مختلف اعم از حضوری یا ارتباط غیرحضوری هستیم، برهمین اساس امیدوارم با پیش بینی هایی خوبی که که اجرا شده و اقداماتی که در آینده انجام می گردد بتوانیم از این که این افراد دانش آموختگان ما هستند و به عنوان نخبه شناخته می شوند استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "تحول مدیریتی پروفسور رضا در دانشگاه تهران مثال زدنی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تحول مدیریتی پروفسور رضا در دانشگاه تهران مثال زدنی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید