مصوبه گازسوز کردن خودروها گامی برای کاهش آلایندگی ها

به گزارش انجمن آقای شرفی، سعید لیلاز گفت: علی رغم اینکه مصوبه اخیر دولت در راستای گازسوز کردن خودروها می تواند نتایج بسیار مطلوبی را به دنبال داشته باشد اما متاسفانه این مساله در هیاهوی افزایش قیمت بنزین و اتفاقات اخیر پنهان شد و آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفت.

مصوبه گازسوز کردن خودروها گامی برای کاهش آلایندگی ها

انقلاب در حوزه کاهش آلایندگی ها

وی با بیان اینکه مصوبه اخیر دولت می تواند یک انقلاب در حوزه کاهش آلایندگی ها و استفاده بهینه از ذخایر سوخت های فسیلی به وجود آورد، اظهار کرد: این مصوبه می تواند یک گام بزرگ برای بهبود شرایط زندگی اقشار محروم جامعه نیز باشد چراکه این طرح می تواند صدها هزار شغل ایجاد کند.

ایجاد صدها هزار شغل

وی با بیان اینکه دولت 6500 میلیارد تومان یاری بلاعوض برای گازسوز کردن خودروهای موجود کشور اختصاص داده که یا بیش از ظرفیت جذب کل خودروهای موجود کشور و یا معادل کل ظرفیت فنی خودروها در کشور اس، گفت: این مساله منجر به ایجاد صدها هزار شغل می گردد و می تواند از سوختن ده ها هزار سوخت فسیلی که تبدیل به دود، آلایندگی و سرطان می گردد، جلوگیری کند.

بهبود شرایط ترافیکی و آلایندگی

وی اضافه کرد: علاوه بر این، این موضوع به بهبود شرایط ترافیکی، آلایندگی و زیست محیطی کشور یاری می نماید و از همه مهمتر کاملا به نفع اقشار فرودست جامعه است؛ چراکه اساساً گازسوز شدن خودروها در خودروهایی همچون وانت بارها و یا خودروهای ارزان قیمت و متوسط صورت می گیرد که این موضوع می تواند به نفع مصرف کنندگان نیز باشد.

اثرگذاری بر حمل ونقل عمومی

وی با بیان اینکه حمل ونقل عمومی کشور نیز در پی اجرای این مصوبه بیمه می گردد، اضافه کرد: فرض کنید تمام مسافرکش ها و همه خودروهای اینترنتی مشمول این طرح قرار بگیرند. با توجه به اینکه اکنون نیز اقدامات بزرگی در صنایع خودروسازی بزرگ و در قسمت های پایین دستی این صنایع یعنی قطعه سازها انجام می گردد این مصوبه می تواند نقش بسیار بالایی در جهت تحقق اهداف مدنظر باشد.

به گفته وی، این مصوبه یک انقلاب کامل است که در هیاهوی گران شدن بنزین و تحولات بعدی آن دیده نشد به همین دلیل ضروری است که رسانه ها به این مصوبه توجه ویژه ای داشته باشند. چراکه این مصوبه گام بسیار بزرگی در جهت کاهش آلایندگی ها برمی دارد.

وی اضافه کرد: علاوه بر اینها این مصوبه هدف اصلی افزایش قیمت بنزین را تحت پوشش قرار می دهد که باید منابع آن به چنین پروژه هایی اختصاص می یافت. علاوه بر این 10 هزار شغل به وسیله این مصوبه ایجاد می گردد و در کنار ایجاد عدالت اجتماعی حرکتی بزرگ در بهبود شرایط حمل ونقل عمومی کشور محقق می گردد.

شورای اقتصاد در جلسه فوق العاده روز دوشنبه 11 آذرماه 1398 بنا بر پیشنهاد مشترک وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه با هدف حمایت و کاهش هزینه های حمل و نقل عمومی و بهبود هوای شهرها، به استناد ماده 12 قانون برطرف موانع فراوری، مصوبه ای با عنوان حمایت از فراوری و تبدیل کارخانه ای و کارگاهی یک میلیون و 460 هزار دستگاه خودروی تاکسی، ون (تاکسی)، وانت و مسافربر شخصی بنزینی به CNGسوز را تصویب کرد که در آن شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران برای تبدیل خودروهای عمومی و مسافربر شخصی بنزین سوز به دوگانه سوز (کارخانه ای و کارگاهی)، اصل و فرع تسهیلات مالی را که به مالکان خودروها یا کارخانه ها تا سقف 6500 میلیارد تومان تضمین و بازپرداخت پرداخت می نماید. بر اساس این مصوبه، قرار است که یک میلیون و 464 هزار خودرو به صورت رایگان دوگانه سوز شوند.

از این مقدار، یک میلیون و 100 هزار دستگاه وانت است که تا کنون دوگانه سوز نشده اند که مصرف بنزین آن ها تا 15 میلیون لیتر در روز برآورد می گردد. بازگشت سرمایه تبدیل تاکسی ها و وانت های تک سوختی، از محل اختلاف سهمیه آن ها در حالت تک سوختی و دوگانه سوز تأمین خواهد شد. از طرفی سود حاصل از تبدیل تاکسی ها و وانت های تک سوختی برای رانندگان حدود 400 هزار تومان در ماه است که سالانه تقریبا به 5 میلیون تومان می رسد. پیش بینی می گردد که در سرانجام اجرای این طرح، 18 میلیون لیتر بنزین در روز صرفه جویی گردد که صرفه مالی آن در صورت صادرات این مقدار به سالیانه حدود 3 میلیارد دلار می رسد.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "مصوبه گازسوز کردن خودروها گامی برای کاهش آلایندگی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصوبه گازسوز کردن خودروها گامی برای کاهش آلایندگی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید