طرز تهیه بورانی کدو، غذای محلی استان گلستان طرز تهیه بورانی کدو، غذای محلی استان گلستان
به گزارش انجمن آقای شرفی، بورانی کدو یکی از محبوب ترین پیش غذاهای استان گلستان است که بیشتر به عنوان یکی از غذاهای محلی گنبد کاووس شناخته می گردد. بورانی ها در ایران در زمان شاه اسماعیل رواج پیدا کردند. محمد علی باورچی از اولین افرادی بود که بورانی های مختلف را درست کرد و در کنار غذاهای گوشتی سرو می کرد.

بورانی در کشورهایی مثل هند و انگلیس نیز تهیه شده و در کنار غذاهای اصلی سرو می گردد. بورانی کدو سرشار از کلسیم و پروتئین است و به خصوص برای بچه ها و نوجوانانی که در سن رشد هستند و افرادی که در خطر پوکی استخوان قرار دارند، بسیار مفید و موثر خواهد بود.
بعلاوه بورانی کدو یک پیشنهاد فوق العاده برای کسانی است که رژیم هستند؛ زیرا فیبر بالا موجود در این غذا مدت طولانی تری شما را سیر نگه خواهد داشت، علاوه بر این بورانی کدو متابولیسم بدن را افزایش داده و به سوخت و ساز بهتر بدن یاری بسیاری می نماید.
بورانی کدو یک پیشنهاد عالی برای پذیرایی از مهمان ها!با ما همراه باشید تا بیشتر در خصوص این غذای محلی گرگان بدانید! اگر به غذاهای محلی و به خصوص غذاهای شمالی علاقه دارید، مقاله غذا محلی گرگان حتما مورد توجه شما قرار خواهد گرفت.
طرز تهیه بورانی کدو، غذای محلی استان گلستان
بورانی کدو یک پیش غذای سبک و بسیار مغذی است. به خصوص اگر به عنوان غذای اصلی، غذاهای سنگین و سنتی ایرانی را انتخاب نموده اید، بورانی کدو برترین گزینه به عنوان پیش غذا خواهد بود. درست کردن غذاهای نو همواره هیجان انگیز خواهد بود، ما در این مقاله همه جزئیاتی که برای تهیه بورانی کدو احتیاج خواهید داشت را مطرح می کنیم تا با خیال راحت از تهیه و طعم عالی آن لذت ببرید.
میزان کالری در هر 100 گرم | 20 کالری |
زمان آماده سازی | 25 دقیقه |
زمان لازم برای پخت | 15 دقبقه |
تعداد نفرات | 4 تا 5 نفر |
برای تهیه بورانی کدو ما به مواد زیر احتیاج داریم:
مواد لازم | میزان لازم |
ماست | 500 گرم |
کدو سبز | 3 عدد |
دارچین | 1 قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
گردو | به میزان دلخواه |
مراحل تهیه بورانی کدو
مراحل تهیه بورانی کدو به ترتیب زیر است:
مرحله اول
ابتدا کدوها را به خوبی شسته و پوست آن ها را بگیرید. سپس کدوها را نگینی در میزان های دلخواه خرد کنید. کدوهای خرد شده را بخار پز کنید تا به خوبی نرم بشوند.
مرحله دوم
اجازه دهید کدوهای پخته شده کاملا خنک شوند. پس از خنک شدن کدوها، ماست را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
گردوها را با پشت چاقو به صورت ریز خرد نموده و به مخلوط ماست و کدو اضافه کنید. اگر دوست ندارید گردوها زیر دندان بیایند می توانید به جای گردو خرد شده از پودر گردو نیز بهره ببرید.
مرحله چهارم
دارچین و نمک را به بورانی اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. بورانی شما بعد از یک ساعت در یخچال ماندن آماده است تا نوش جان کنید. دارچین یکی از ادویه های اصلی بورانی کدو است و طعم و عطر آن تاثیر زیادی در طعم اصلی این غذا خواهد داشت به همین علت توصیه می کنیم دارچین را از دستور پخت آن حذف نکنید، اما اگر طعم دارچین را دوست ندارید می توانید میزان آن را کمتر کنید.
استفاده از کدو در تزئین این بورانی یک ایده فوق العاده است.بورانی کدو بعد از مخلوط شدن آماده است اما راز خوشمزگی این غذای استان گلستان در این است که مدت زمان بیشتری در یخچال استراحت کند تا طعم و عطر مواد به خوبی با هم ترکیب گردد و به قول معروف جا بیفتد!
نکته دیگری که به شما یاری می نماید تا بورانی خوشمزه تری داشته باشید، استفاده از ماست شیرین است. ماست شیرین بورانی شما را به مراتب خوشمزه تر می نماید. قبل از اینکه ماست را به کدوها اضافه کنید کمی از آن را بخورید تا از شیرین بودن آن مطمئن شوید. از سبزی های خشک مثل شوید یا نعنا خشک نیز می توان در این بورانی استفاده کرد تا پیش غذای ما عطر وسوسه انگیزتری را پیدا کند.
سفارش غذا گرگان به شما این امکان را می دهد تا در کوتاه ترین زمان ممکن غذای محلی و دلخواه خودتان را با برترین کیفیت تحویل بگیرید و از تجربه خوردن غذا با کمترین زحمت و هزینه لذت ببرید.
طرز تهیه بورانی کدو با سیب زمینی
اگر دوست دارید این بورانی خوشمزه را به شیوه متفاوت تری درست کنید، این دستورالعمل مخصوص شماست! فقط کافی است دو عدد سیب زمینی میانه و کمی روغن را به مواد گفته شده در بالا اضافه کنید. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که استفاده از سیب زمینی و روغن باعث می گردد که دیگر بورانی شما خیلی رژیمی نباشد.
بورانی کدو می تواند به عنوان یک غذای رژیم در برنامه غذایی شما قرار بگیرد.سیب زمینی ها را حلقه ای برش زده و سپس آن ها را بخارپز کنید. در این نوع بورانی بهتر است ابتدا کدوها را سرخ نموده و سپس بپزید. بعد از اینکه روغن کدوها گرفته شد می توانید آن ها را با آب گوجه یا آب بپزید.
بعد از خنک شدن همه مواد به همان ترتیب گفته شده آن ها را مخلوط نموده و در یخچال قرار دهید. شما می توانید در صورت تمایل به کدوهای در حال پخت کمی گوجه خرد شده، پیاز و یا سیر ریزشده نیز اضافه کنید.
کدو سبز، منبع خواص مختلف
اگر هنوز هم برای شما این سوال وجود دارد که چرا بورانی کدو را باید به عنوان پیش غذا و یا حتی غذای اصلی انتخاب کنید این بخش جواب سوال شما را خواهد داد. کدو خواص بسیاری دارد به همین علت از جمله مواد غذایی محبوب و پراستفاده در اغلب منطقه ها جهان است.
کدو از میزان زیادی کلسیم و روی برخوردار است و از مواد غذایی لازم برای تقویت استخوان های بدن است. بعلاوه کدو سرشار از آنتی اکسیدان است که به محافظت از شما در برابر انواع سرطان ها یاری می نماید. ویتامین A موجود در کدو باعث تقویت سیستم ایمنی و بهبود قدرت بینایی خواهد شد.
فیبر نیز یکی دیگر از مواد مغذی در کدو است که خواص بسیاری دارد؛ از جمله خواص فیبر می توان به هضم غذا، برطرف یبوست، تغذیه کردن باکتری های مفید ساکن در روده، کاهش و از بین بردن التهابات و اختلالات روده اشاره نمود.
کدو یک خوراکی عالی برای کاهش وزن شما خواهد بود زیرا همانطور که بالاتر هم اشاره شد فیبر موجود در کدوباعث می گردد شما مدت طولانی تری سیر بمانید. بعلاوه کدو سرشار از آب بوده و کالری کمی هم دارد.
از دیگر خواص بسیار کدو باید موارد زیر را نیز یاد کرد: از کدو به عنوان یک مانع در برابر پیری می توان استفاده کرد زیرا آنتی اکسیدان های موجود در آن روند پیری را بسیار کند می نماید. بعلاوه کدو یک باتری خوب برای تقویت قلب شما خواهد بود و سلامت قلب شما را تضمین خواهد نمود.
کدو ترشک گرگان، یکی دیگر از انواع غذاهای محلی این استان است که با استفاده از کدو تهیه می گردد، برای استفاده از این خوراکی پرخاصیت از این غذای مجذوب کننده و خوشمزه غافل نشوید.
کلام آخر
ما در این مقاله به طور کامل به طرز تهیه بورانی کدو، یک پیش غذای محلی گرگان پرداختیم و همه فوت وفن های لازم برای تهیه این غذا را مطرح کردیم. همان طور که دیدید بورانی کدو با مواد اولیه در دسترس و در مدت زمان بسیار کوتاهی آماده شده و از همه مهم تر اینکه سرشار از خواص متعدد است.
همه این ها این ترکیب خوشمزه را بیش از پیش مجذوب کننده خواهد نمود. شما می توانید در سریع ترین زمان ممکن این پیش غذای گرگانی را آماده نموده و در مهمانی ها و دورهمی های خود از آن بهره ببرید. مشتاق خواندن نظرات شما درباره این غذای محلی استان گلستان هستیم.
منبع: اسنپ فود