این ظروف را هرگز در مایکروویو قرار ندهید!
به گزارش انجمن آقای شرفی، هر غذایی را نمی توان با مایکروفر گرم کرد، گرم کردن بعضی غذا ها با این فر ها می تواند خطرناک باشد. بعضی مواد غذایی خاص و پر مصرف به علت آنکه سرخ شده یا با حرارت بالا پخته شده اند؛ در صورتی که مجددا در مایکروفر گرم شده و تحت دمای بالا و اشعه ماوراء بنفش قرار بگیرند با ایجاد مواد مضر در آن ها به سلامتی آسیب رسانده و در بعضی موارد حتی سرطان زا می شوند.
استاد علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در مورد دستگاه مایکروویو که امروزه به عنوان وسیله ای پرکاربرد جای خود را در بیشتر آشپزخانه ها باز نموده، شرحاتی داد.
مایکروویو یکی از لوازم خانگی امروزی است که به علت کاهش زمان پخت یا گرم کردن غذا مورد توجه افراد به خصوص خانم های شاغل و آقایان مجرد قرار گرفته است. پخت همه غذا ها و استفاده از هر ظرفی در مایکروویو مجاز نیست.
ورود کدام ظرف و غذا در مایکروویو ممنوع است؟
هر غذایی را نمی توان با مایکروفر گرم کرد، گرم کردن بعضی غذا ها با این فر ها می تواند خطرناک باشد. بعضی مواد غذایی خاص و پر مصرف به علت آنکه سرخ شده یا با حرارت بالا پخته شده اند؛ در صورتی که مجددا در مایکروفر گرم شده و تحت دمای بالا و اشعه ماوراء بنفش قرار بگیرند با ایجاد مواد مضر در آن ها به سلامتی آسیب رسانده و در بعضی موارد حتی سرطان زا می شوند.
حمید حقانی حقیقی، دکترای علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه ظروفی که در مایکروویو استفاده می کنید، باید توان عبور اشعه ها را داشته باشد تا این اشعه بتواند به غذا نفوذ کند اظهار کرد: ظروف فلزی یا دارای روکش فلزی و نیز فویل های آلومینیومی که اشعه مایکروویو را منعکس می نماید، نباید در مایکروویو استفاده گردد؛ ضمن اینکه در مایکروویو ها باید از ظروفی استفاده گردد که ایمن باشند و سلامت غذا و انسان را باید ها و نباید ها در انواع ظروف مورد استفاده در مایکروویو را بدانید.
این ظروف را در مایکروویو قرار ندهید
وی با اشاره به اینکه ظرف های فلزی، آلومینیومی، فویل های آلومینیومی، ظروف پلاستیکی نامرغوب، ظروف فلزکاری شده، ظروف کریستالی، ظروف حاوی سرب و ظروف چوبی حساس و شکننده برای استفاده در مایکروویو مناسب نیستند، اضافه نمود: این ظرف ها حتی می توانند سلامت افراد را به مخاطره بیندازند.
عضو هیأت علمی دانشگاه ظرف هایی را که برای استفاده در مایکروویو توصیه می شوند به ترتیب ظروف پیرکس، چینی، پلاستیک مخصوص مایکروویو، کاغذ و مقوا و تابه مخصوص مایکروویو دانست.
وی شرح داد: ظروف پیرکس، ظرف های شیشه ای نشکنی هستند که برای پخت و پز در مایکروویو بسیار مناسب است، اگرچه همه ظروف شیشه ای می توانند در مایکروویو استفاده گردد، ولی بهتر است ظرفی انتخاب کنید که خیلی هم داغ نگردد، (ظرف را یک دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید اگر ظرف داغ شد، بهتر است که تنها برای گرم کردن غذا استفاده گردد).
حقانی حقیقی ادامه داد: اگر از ظروف پلاستیکی مخصوص مایکروویو استفاده می کنید باید پیش از مصرف حتما از استاندارد بودن آن اطمینان داشته باشید. بعلاوه برای گرم کردن غذا می توانید از ظرف های پلاستیکی بهره ببرید، ولی استفاده طولانی مدت در دمای بالا از این ظروف خطرناک است.
ظروف چینی گزینه مناسب دیگر برای استفاده در دستگاه های مایکروویو است که این عضو هیأت علمی به آن اشاره نمود و ادامه داد: ظرف های چینی و سرامیکی (بدون هیچگونه تزئینات نقش ونگار طلایی و نقره ای و فلزی) برای استفاده در مایکروویو بسیار مناسب هستند.
این متخصص علوم و صنایع غذایی دانشگاه اضافه نمود: از ظروف مقوایی یا کاغذی نیز می توان برای گرم کردن نان، تنوری کردن سیب زمینی یا پختن غذا هایی که آب ندارند استفاده کرد.
تابه مایکروویو یکی دیگر از ظرف های قابل استفاده در مایکروویو است که حقانی شرحاتی درباره آن داد و ادامه داد: این تابه ها از انواع ظرف های قابل استفاده در مایکروویو هستند که مثل تفلون، اندود شده است و امواج مخصوص پخت و پز را جذب می نماید، باید با توجه به دستوری که سازنده عنوان نموده، ظرف داغ گردد و سپس با کمی روغن، خوراکی از آن استفاده کرد.
شکل ظاهری مناسب ظروف برای استفاده در مایکروویو
وی بعلاوه درباره شکل ظاهری انواع ظروف مایکروویو نیز مطرح نمود: ظروف گرد یا بیضی شکل برای استفاده در مایکروویو مناسب هستند؛ چون حرارت را به صورت یکسان و یکنواخت به غذا می رسانند؛ این عمل باعث می گردد تا غذا نسوزد و ته نگیرد، علاوه بر آن برای گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده از ظرف های گودتر گزینه مناسبی است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه ظرف های عمودی برای استفاده در مایکروویو مناسب نیستند، ادامه داد: هنگام از استفاده از مایکروویو حتما در آن را ببندید تا امواج مربوطه سلامت شما را به خطر نیندازد و زمان گرم کردن غذا فاصله ای به مقدار یک تا دومتری با دستگاه داشته باشید.
حقانی متذکر شد: بعلاوه به این نکته توجه داشته باشید که مایکروویو باید همواره تمیز و بدون چربی و جرم باشد، پیش از آن که غذای گرم شده را بهره ببرید حدود 30 ثانیه تامل کنید و مایکروویو خالی را روشن نکنید (این کار خطرناک و می تواند منجر به انفجار دستگاه گردد)
منبع: فارس
منبع: فرادید