روش قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری

به گزارش انجمن آقای شرفی، سازمان نظام مهندسی ساختمان، هر ساله در دو نوبت آزمون نظام مهندسی را در رشته های مرتبط با حوزه صنعت ساختمان اعم از عمران، معماری، مکانیک، نقشه برداری، برق، ترافیک و شهرسازی برگزار می نماید. بنابراین فارغ التحصیلان این رشته های اصلی مهندسی می توانند در صورت داشتن شرایط لازم در این آزمون شرکت نموده و پروانه مهندسی خود را دریافت نمایند. شاید در نگاه اول روش قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری که در قالب 60 سوال تستی و چهار گزینه ای برگزار می گردد، بسیار ساده باشد اما به علت تعداد بالای متقاضیان و رقابت شدید آنها، کسب نمره حد نصاب قبولی با پاسخگویی صحیح به 30 سوال بسیار سخت خواهد بود.

روش قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری

در حال حاضر خیلی از افراد را مشاهده می کنید که سال های متمادی در این آزمون شرکت کردند اما تا به امروز پیروز به دریافت پروانه اشتغال و مجوز فعالیت خود در این حرفه نشدند. از طرفی دیگر، یکی از دلایلی که باعث آسان جلوه دادن این آزمون می گردد، کتاب باز بودن آزمون نظام مهندسی برخلاف سایر آزمون ها است. به طوری که داوطلبان می توانند تمام منابع و جزوات خود را در جلسه همراه خود بیاورند و برای پاسخ به سوالات از آن منابع استفاده نمایند. البته پاسخگویی به سوالات در زمان محدود به وسیله منابع در دسترس، احتیاج به مهارت، تکرار و تمرین زیاد دارد.

با این اوصاف سرعت عملکرد در پاسخگویی به سوالات آزمون نظام مهندسی در قبولی داوطلبان نقش تاثیرگذاری دارد. هر چه یک داوطلب سرعت عملکرد بهتری داشته باشد، برگ برنده این آزمون در دست او خواهد بود. در این زمینه حفظ اعتماد به نفس به شما یاری می نماید تا از مهارت ها و اطلاعات خود به برترین نحوه بر سر جلسه آزمون بهره ببرید.

روش صحیح مطالعه برای آزمون نظام مهندسی چگونه است؟

با آنالیز آزمون های نظام مهندسی در سال های اخیر به این نتیجه خواهید رسید که مطالعه روزنامه وار و تست زنی به تنهایی، در قبولی شما در این برهه تاثیر چندانی نخواهد داشت چرا که سوالات نسبت به سنوات گذشته به مراتب سخت تر و مفهمومی تر شده است. در واقع برترین روش قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری این است که داوطلبان تمام منابع را به صورت عمقی درک نمایند تا بتوانند به سوالات پاسخ صحیح را بدهند.

در این بین داوطلبانی که سابقه شرکت در این آزمون را دارند دیگر احتیاجی به مطالعه عمقی منابع ندارند و باید مرور و تست زنی بپردازند. اما داوطلبانی که برای نخستین بار قرار است در این آزمون شرکت نمایند باید جدیدترین منابع آزمون نظام مهندسی عمران یا منابع آزمون نظام مهندسی معماری را تهیه نمایند. مطالعه مفهومی و عمیق این کتاب ها، جزوات و منابع نقش مهمی در مهارت تست زنی سریع آنها خواهد داشت.

البته همه داوطلبان برای قبول شدن در این آزمون، باید یک سری استراتژی ها، تاکتیک ها و اهداف خاص را برای خود معین نمایند و سطح دانش خود را متناسب با آنها ارتقا دهند. بر این اساس هر داوطلب در مسیر مطالعه صحیح برای آزمون نظام مهندسی باید نسبت به مباحث آزمون، تسلط نسبی داشته باشد که این امر با تست زنی مبحث به مبحث امکان پذیر خواهد بود. در این رابطه مدیریت زمان و درک سوالات مفهومی می تواند نقش معین نماینده ای داشته باشد. در ادامه بعضی از تکنیک ها و روش های مطالعه برای قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری را توضیح خواهیم داد.

1- تند خوانی؛ برترین روش قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری

در کنار تمام روش های اصولی مطالعه برای قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری احتیاج به کسب مهارت تند خوانی نیز خواهید داشت. در واقع تند خوانی به معنای خواندن سریع و درست متون پیچیده و مفهومی منابع مختلف است. همانطور که می دانید که زمان آزمون نظام محدودیت بسیار محدود و 150 دقیقه است. در این مدت داوطلبان باید با دقت و سرعت بالایی حداقل به 30 سوال پاسخ صحیح بدهند. بنابراین تمرکز و تقویت تندخوانی می تواند به عنوان مهم ترین روش قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری به مهندسان بسیار یاری کند. در این رابطه با بالا بردن دقت، تمرکز، قدرت دید و سطح هوشیاری خود می توانید درک درستی از نکات قید شده در متون منابع دریافت کنید.

2- نکته برداری

از آنجایی که منابع آزمون نظام مهندسی بسیار زیاد و متعدد است، داوطلبان نمی توانند تمام منابع را مرور و مطالعه نمایند. بنابراین یکی دیگر از روش های قبولی در آزمون نظام مهندسی، نکته برداری و خلاصه نویسی در حین مطالعه کتاب ها و منابع این آزمون است.

در این روش شما باید به سادگی و به شکل قابل فهم، مطالب پیچیده کتاب را در یک دفتر مجزا یا کنار کتاب مورد نظر به صورت خلاصه وار و در قالب نکات مهم کتاب بنویسید. در این رابطه هایلایت کردن جملات مهم و کلیدی، خط کشیدن زیر کلمات شرطی و تاکیدی، ایجاد ارتباط بین محتوای صفحات منابع مختلف و سایر نکته برداری ها می تواند در زمان برگزاری آزمون و حتی در هنگام تست زنی بسیار یاری نماینده باشند.

3- لیبل گذاری

لیبل گذاری در واقع کاغذهایی حاوی سرفصل ها و صفحات مهم منابع هستند که بعد از مطالعه کامل کتاب ها روی آنها چسبانده می شوند. این لیبل ها سرعت شما را برای دسترسی به عناوین و موضوعات مورد سوال در آزمون افزایش می دهند و خیلی راحت تر می توانید به مباحث و فصل مهم و ارزشمند در آیین نامه دسترسی داشته باشید. لیبل گذاری مباحث آزمون نظام مهندسی برای هر داوطلب بسته به روش مطالعه و نگاه هر داوطلب متفاوت خواهد بود. البته توجه داشته باشید که در لیبل گذاری روی یک کتاب باید به صورت بهینه عمل کنید تا باعث سردرگمی بیشتر و اتلاف وقت شما نگردد. این لیبل ها به صورت آماده در فروشگاه ها جهت خرید عرضه شده است.

تمرین تست

یک اقدام مهم در روش قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری مربوط به تمرین تست بعد از اتمام هر مبحث می گردد. در واقع زمانی که مطالعه یک مبحث را به طور کامل تمام کردید، سریعا برای تثبیت محتوای آن منابع در فکر خود آغاز به تست زنی کنید. در این رابطه تهیه و مطالعه نمونه سوالات دوره های گذشته آزمون نظام مهندسی عمران و معماری می تواند بسیار یاری نماینده باشد.

البته از آنجایی که داوطلبان باید در مدت زمان150 دقیقه به 60 سوال پاسخ صحیح بدهند، تکنیک مدیریت زمان در تمرین تست می تواند برترین عملکرد از شما را در قبولی در آزمون نظام مهندسی به نمایش بگذارد. پس برای پاسخگویی به سوالات مفهومی و پیچیده از تکنیک ها و ترفندهای مدیریت زمان بهره ببرید تا برترین عملکرد را داشته باشید.

حد نصاب نمره قبولی و قبولی مشروط

تمام مهندسان و داوطلبانی که در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری برای کسب و تمدید پروانه نظام مهندسی خود شرکت می نمایند، به دنبال کسب حد نصاب نمره قبولی در این آزمون هستند. حد نصاب نمره قبولی آزمون نظام مهندسی برای دریافت مجوز پروانه اشتغال منوط بر کسب حداقل 50 درصد از کل نمره آزمون به وسیله هر داوطلب است. البته این آزمون دارای نمره منفی است، به طوری که به ازای هر سه پاسخ غلط، امتیاز یک پاسخ صحیح از دست خواهد رفت. نمره قبولی مشروط به این شکل است که داوطلب باید امتیاز 48 یا 49 درصد را از کل نمره آزمون کسب نموده باشد.

منبع: اتاق

به "روش قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش قبولی در آزمون نظام مهندسی عمران و معماری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید